בשנים האחרונות המודעות לכל הנושא של הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים רק הולכת וגדלה וכתוצאה מכך גם נעשים מחקרים רבים בנושא. מטרת המחקרים היא בדרך כלל לא רק להבין למה זה קורה אלא גם איך ניתן לאבחן זאת ובעיקר, איך ניתן לסייע לסובלים. אחת מהשאלות שתמיד חוזרות אצל ההורים לילדים עם הפרעות קשב וריכוז היא אבחון פסיכודידקטי מהו מאבחן?. כדי לענות על כך צריך תחילה להבין מהוא האבחון הזה ומהן המטרות שלו. האבחון בנוי מחלק אחד שהוא טכני, אשר מטרתו לבדוק את הקשיים השונים והחלק השני הוא פסיכולוגי. כלומר, קיים כאן שילוב של התייחסות לרמה הטכנית והרגשית של הילד.
לעוד פרטים אודות אבחון פסיכודידקטי, לחצו כאן…
מה בודקים?
בבואנו לענות על השאלה אבחון פסיכודידקטי מהו מאבחן? אנחנו רואים שהמטרה היא לזהות האם יש בעיות של קשב וריכוז. למעשה האבחון נותן לנו תמונה מדויקת לגבי הקושי: ממה הילד סובל ובאיזו חומרה הוא סובל מאותה בעיה? בהתאם למה שנגלה באבחון נוכל להחליט איך לעזור לילד ובסופו של דבר גם נגיע לתוצאות טובות. חשוב להבין שילד שעובר אבחון כזה ומתחיל לקבל פתרונות שונים הוא ילד שרמת החיים שלו תשתפר מאוד. יהיה לו הרבה יותר ביטחון עצמי, מסוגלות ואמונה שהוא יכול להתמודד בצורה טובה יותר עם החיים, מה שמסביר מדוע חשוב כל כך לא להתעלם ממצוקות הילדים אלא להתמודד איתן.
איפה כדאי לעשות את האבחון?
בין אם אתם בוחרים לעשות לילד אבחון פסיכודידקטי ובין אם אתם חושבים לעשות לו אבחונים אחרים בתחום, כדאי יהיה לבדוק לאיזה מכון אתם פונים. הבעיה היא שמוכנים שעוסקים בהפרעות קשב וריכוז צצות לאחרונה כפטריות אחרי הגשם ולא בכל מקום הילדים שלכם יקבלו את הטוב ביותר. לכן בהחלט כדאי לברר דבר או שניים על המכון שאליו תגיעו, כי אם אתם כבר משקיעים אז למה לא לעשות הכול לטובת הילד? האבחון הוא אומנם רק הצעד הראשון בדרך לסיוע שנוכל להעניק לילד אך הוא צעד חשוב ביותר ולכן לא כדאי לוותר עליו וגם לא מומלץ לדחות אותו.