כל מי שטורח להגיע לחדר כושר ל3 – 4 אימונים בשבוע, או לחילופין בוחר להתאמן בחוץ, בסטודיו, בקרוספיט או בכל מסגרת אחרת, יודע עד כמה חשוב להקפיד על תזונה נכונה. אין שום טעם לבזבז שעות על גבי שעות באימונים מפרכים, אם בסופו של יום אתם חוזרים הביתה ומפרקים מגש של פיצה. כולם רוצים ריבועים בבטן, שרירים חזקים וחטובים יותר וכמובן מראה כללי נאה וספורטיבי. אך על מנת להשיג זאת, יש צורך לספק לגוף את הדלק הטוב ביותר. הגוף זקוק לחלבון איכותי, על מנת לגדול, להתפתח ולהשתקם לאחר אימון עצים. אומנם עם כל הכובד לקוטג' ולטונה, ניתן לספק לגוף חלבון איכותי יותר ובצורה פשוטה וקלה יותר. אין צורך לסחוב אתכם לחדר כושר פחיות שימורים של טונה, היות וכבר כולם יודעים כי אבקת חלבון הכי טובה לחיטוב הגוף.
למה בעצם אבקת חלבון הכי טובה לחיטוב הגוף?
קודם כל, חשוב להדגיש כי בכל מאכל שתאכלו, ימצא אחוז מסוים של חלבון. ההבדל העיקרי הוא בעיקר בכמות שלו, באיכות הספיגה שלו בגוף ובהרכב חומצות האמינו שלו. כאשר אוכלים למשל קוטג' בסיום האימון, מעניקים לגוף חלבון מסוים, אבל לא בטוח שזהו החלבון האיכותי ביותר או הקל ביותר לספיגה. לעומת זאת, אבקת חלבון מעניקה לגוף את כמות החלבון האופטימלית, תוך כדי התחשבות בהרכב חומצות האמינו וביכולת הספיגה שלו. ככלל ניתן לומר כי הגוף סופג טוב יותר חלבון אשר מגיע בנוזל, מאשר חלבון המגיע בתור אוכל מוצק, היות והזמינות שלו תהיה נמוכה יותר. רוב אבקות החלבון מכילות גם אנזימי עיכול, אשר מסייעים לגוף בעיכול של החלבון ובתהליך הספיגה שלו. שימוש באבקת חלבון מונע למעשה תהליכי פירוק של השריר, היות והחלבון מגיע לתאים במהירות ומאפשר את שיקום רקמת השריר תוך זמן קצר ביותר.
לסיכום, כל מי שמוכן להשקיע שעות בשבוע על מנת להתאמן ולשפר את הביצועים שלו, חייב להתחשב גם בצד השני של המטבע – תזונה. אבקת חלבון מאפשרת לספק לגוף את חומצות האמינו בצורה קלה ומהירה, תוך דגש על חלבון איכותי וקל לספיגה.