איטום מאגרי מים הוא תהליך שבו המים במאגר נשאבים החוצה ומוחלפים באוויר. תהליך זה מסייע במניעת חדירת מים מלוחים וניתן להשתמש בו גם כדי לשלוט ברמת החמצן במים.
איטום מאגרי מים נעשה כבר מאות שנים כדי לשמור על המים הנאספים בתוכו, אך לא תמיד זה נעשה בצורה נכונה. היו מקרים שבהם מנעול אוויר נותר פתוח או טעויות אחרות שהובילו לבעיות כמו הרג דגים, זיהום וכו'. ככל שהטכנולוגיה התקדמה, איטום מאגרי המים הפך לקל ויעיל יותר עם פחות טעויות אנוש.
שיטות מקובלות לאיטום מאגרי מים
ישנן מספר דרכים לאטום מאגר מים. השיטות הנפוצות ביותר הן:
– איטום המאגר בעזרת צמנט
– איטום המאגר בשכבת אספלט דקה
– איטום המאגר בשכבת חימר
– איטום המאגר בממברנה אטומה
למה חשוב לאטום מאגרי מים
בשנים האחרונות, איטום מאגרי מים עם ארז איטום הפך לנושא חשוב בגלל שינויי האקלים והשפעתם על עליית פני הים. ההשפעות הרסניות שכן היא גורמת להצפות באזורים נמוכים המרוחקים מהים, אך ליד מקורות מים כמו נהרות.
כאשר מאגר אטום, הוא מונע כל זרימת מים נוספת. הדבר מפחית כאמור את הסיכון להצפות אזורים במורד הזרם, ומאפשר גם שימוש יעיל יותר במשאבי המים.
איטום מאגרי מים הוא תהליך שנעשה גם כדי להגן על מקורות המים מפני זיהום.
איטום מאגר נעשה על ידי העלאת מפלס המים לרמות המקסימליות שלהם ואז הורדתם חזרה לרמות המינימום שלהם. התהליך יכול להיעשות על ידי שחרור או סגירה של נקודת יציאה על דופן המאגר.
לסיכום, איטום מאגרי מים הוא נוהג נפוץ במדינות רבות למניעת הצפה. זה יכול להיעשות על ידי בניית מחסום סביב המאגר, אשר לאחר מכן ממולא בחול או חומרים שונים ונאטם.