ישנן נסיבות שונות אשר בהן ישנה אפשרות להגיש בקשת חנינה לנשיא. באמצעות הבקשה אפשר ליהנות מקיצור של עונש מאסר, מקיצור של תקופת פסילת הרישיון, קיצור לתקופת ההתיישנות לש רישום פלילי במשטרה ואפילו מחיקת רישום פלילי. למעשה נשיא המדינה הוא זה שרשאי לחון את האדם שמבקש את החנינה וזאת על פי חוק יסוד – מכוח חוק המרשם הפלילי, יש לנשיא המדינה את הסמכות להורות על מחיקת רישום פלילי או להתערב בכל כל מהלך פלילי אחר.
מי יכול להגיש את בקשת החנינה אל נשיא המדינה?
חשוב לדעת כי לא כל אחד יכול להגיש את הבקשה לנשיא המדינה וכן חשוב לזכור כי לא כל בקשה אשר מגיעה לידיו של הנשיא, מטופל מידית ונענה בחיוב. כלומר הנשיא אינו נדיב כל כך בכל מה שקשור להענקת חנינה. ישנם כמה וכמה תנאים חריגים ומיוחדים אשר אלו מזכים את האדם שיוכל ליהנות מקיצור עונשו או לחילופין להמיר את העונש בעונש קל יותר.
חשוב לדעת את כלל המפתח, מוסד החנינה הוא לא במקום ערכאת ערעור בבית המשפט. זה משהו אחר לחלוטין אשר מתנהל במצורה אחרת.
נעזרים בעורך דין
על מנת להעריך את הסיכויים של החנינה, מומלץ כי ייעזרו ויתייעצו עם עורך דין מנוסה אשר הוא מנוסה עם כל התחום של החנינות והוא זה שיעריך את סיכויי הבקשה וינחה את המבקש בהשגת המסמכים המתאימים. עורך הדין הוא גם זה שינסח את בקשת החנינה מנשיא המדינה בצורה הנכונה והמקובלת על מנת שהוא יהיה מנוסח בצורנה משפטית הגיונית ומשכנעת.
היות ומדובר בבקשה שהיא כל כך משמעותית והיא כל כך גורלית לעתידו של המבקש, אין לזלזל כלל בניסוח הנכון של הבקשה וההגשה המסודרת שלה. כך ניתן להגדיל את הסיכויים כי היא אכן תהיה יעילה ומועילה.
חוות דעת משפטית
בקרב אזרחים רבים רווחת הדעה כי קבלת חנינה מהנשיא זה עניין פשוט. חשוב לדעת כי מדובר בעניין מורכב ולא פשוט. הבקשה אף מועברת לקבלת חוות דעת משפטית ממשרד המשפטים לבירור הזכאות.
אולי יעניין אתכם לקרוא גם על: עבירות צווארון לבן