כל מעסיק חייב לארגן לעובדיו סביבת עבודה בטוחה. הבטיחות בעבודה חיונית לעובדים עצמם, אבל לא פחות מזה, להנהלת העסק או המוסד המעסיק. בזכות תנאי עבודה בטוחים לא ייפגעו עובדים, לא תתרחשנה תאונות מסוכנות ולא יהיה צורך בפרוצדורה מורכבת של טיפול בנפגעים. לא לחינם אומרים כל המומחים כי הדרך הטובה לשמור על בטיחות היא מניעה. האנרגיה והכספים המושקעים בקיום מערך בטיחות מוצלח נמוכים לאין ערוך מההשקעה באירוע קשה שאירע עקב בטיחות לקויה.
משרד העבודה והרווחה חוקק תקנות וחוקים שונים שמטרתם ליצור סביבת עבודה בטוחה. התחום הינו מאוד מורכב ומצריך ידע וניסיון. חברות מקצועיות יודעות לייעץ ולתת פתרונות מעולים בנושאי בטיחות בעבודה, והן יכולות לעשות זאת על פי בסיס מזדמן, על בסיס קבוע או שניהם גם יחד. קיימות סכנות רבות בתחום. יש סכנות אש, חומרים מסוכנים, עבודה בגובה, עבודה בסביבה מורכבת ומסוכנת בתוך אולם ייצור ומחוצה לו, וכדומה.
בטיחות בעבודה משמעותה, בין היתר, חינוך העובדים, הדרכתם בנושאי בטיחות שונים, מינוי אחראי בטיחות, קביעת נהלי בטיחות, התקנת מערכות שנועדו לבטיחות כמו מערכות להתראה על שריפות ומערכות לכיבוי אש אוטומטיות. הקמת עמדות כיבוי אש, בנייה הלוקחת בחשבון אלמנטים של בטיחות במבנה וכדומה. הבטיחות נועדה לעובדים אבל גם לאורחים ומבקרים שונים. יש צורך להקים מערך בטיחות, לבדוק אותו על בסיס שגרתי, לכתוב דו"חות ליקויים ולתקנם וכיוצא בזה.
במקרים רבים, יש צורך בהתקנת אמצעי בטיחות שונים שהם חלק ממערך בטיחות כולל כנגד שריפות, ולקבל אישור מהרשויות המתאימות אשר נועדו לצורך קבלת רישיונות עסק. מעבר לקיום הוראות החוק, קיימת אחריות מוסרית לכל מנהל או בעל עסק לעובדיו. כל תקלה שנובעת מבטיחות עלולה לעצור את פעילות הייצור, או כל פעילות אחרת בעסק לצורך חקירות והסקת מסקנות. כל אלו מובילים בהכרח לנזקים כספיים שנובעים מנזקי רכוש וגוף. חברות ביטוח עלולות לייצר קשיים בתשלומים עבור הנזקים, אם יתברר להן שהוראות הבטיחות הסטנדארטיות לא נאכפו, ובעתיד אף להעלות פרמיות ביטוח. מומלץ לשכור שירותי חברה מקצועית בתחום שיכולה לתכנן ולנהל כל סוג של מערך בטיחות בעבודה במוסד.