בטיחות בעבודה עם כלים חשמליים

לא פעם אנחנו שומעים בחדשות על אנשים אשר עסקו בעבודה מסוימת, נהגו בחוסר זהירות ומצאו את עצמם בחדר מיון עם חבלה כזו או אחרת. אם נלך לבקר בבית חולים, לא משנה באיזו עיר, סביר להניח שבכל זמן נתון אנחנו נוכל למצוא אנשים שנעזרו בציוד חשמלי מסוים, ובלי לשים לב הם גרמו לעצמם נזק שדורש טיפול ולא פעם גם מחייב אותם לתקופת החלמה ומנוחה.

לכן, כשאנחנו מחליטים לעבוד עם כלים חשמליים, אנחנו חייבים לנקוט במשנה זהירות, אנחנו לא יכולים להשאיר את הדברים ליד הגורל, אנחנו לא יכולים לעשות דברים מבלי לשמור על עצמנו מתוך מחשבה ש"הכל יהיה בסדר". שכן מהר מאוד אנחנו עלולים למצוא את עצמנו מתמודדים עם נזק, אשר במקרה הטוב יכול להיפתר תוך זמן קצר ובמקרה הרע, יכול להיות בלתי הפיך.

ישנם אמצעי בטיחות שונים שניתן לנקוט בזמן עבודה עם כלי עבודה חשמליים. לפני שאנחנו נציג אותם, צריך לומר, כל שימוש בכלי חשמלי מחייב אותנו להבין כיצד הכלי עובד, לקרוא את הוראות ההפעלה והשימוש, וכן אנחנו מחויבים לא רק כלפי עצמנו אלא גם כלפי הסביבה וכן כלפי האנשים עבורם אנחנו מבצעים את העבודה, לשמור שלא ייכנס שום גורם מפריע אשר עלול להינזק כתוצאה מהשימוש בכלי זה.

מה הם אותם אמצעי בטיחות שיש לנקוט

ראשית, כשאנחנו משתמשים בכלים חשמליים, אנחנו צריכים להיעזר באביזרים מתאימים. בין אם זה משקפי מגן, בין אם זה חליפות גוף, כפפות, נעליים מתאימות. אנחנו לא יכולים לעבוד מבלי שאנחנו מגנים על הגוף שלנו.

שנית, אנחנו צריכים לנקוט באמצעי בטיחות מבחינת כל מה שעומד סביבנו. כלומר, עלינו להרחיק לא רק אנשים אלא גם דברים שיכולים לסכן את עבודתנו ועלולים לגרום לנו נזק בעת העבודה.

שלישית, חשוב שאנחנו נעבוד לאט ובטוח, נחזיק בצורה נוחה את הכלים, ולא נמהר לשום מקום. אפשר גם לעצור מעת לעת בשביל שנוכל לבחון אם אנחנו עושים את הדברים בצורה נכונה.

נקודה חשובה אחרונה ומהותית, רק אם אנחנו יודעים כיצד הכלי עובד ורק אם מותר לנו לעבוד עליו, אז נעשה זאת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top