כשאנחנו בוחרים לעצב את הבית או את העסק שלנו, יש פריטים מסוימים שאנחנו צריך להחליף אותם, מן הסתם, שכן הם לא מתאימים עוד בסגנונם הישן לעיצוב החדש. לכן אנחנו נחפש תחליפים שיכולים להתאים. יש חפצים שאנחנו נבחן את העיצוב ולא רק את הצד הפרקטי שלהם, אך אם אנחנו נבחן אך ורק את העיצוב אנחנו עלולים למצוא את עצמנו יוצרים קרקע בעיצוב החלל. לכן חשוב שנבחן את שני הצדדים גם יחד, עיצוב ופרקטיות.
דוגמא טובה לכך אנחנו יכולים לראות עם גופי תאורה. מדובר על גופים שמשפיעים על עיצוב המבנה לא פחות מהאופן בו הם משפיעים על המבנה מבחינה פרקטית. הרי אם אנחנו נחליט להשתמש בגופי תאורה מסוימים, אנחנו צריכים לבחון כיצד הם ישתלבו עם האלמנטים שיוצרים את העיצוב במקום, עם הפתחים שמכניסים אור טבעי, וכן עם אלמנטים נוספים שנתייחס אליהם מאוחר יותר.
אנחנו יכולים לראות את כל זה, כשנחליט להשתמש בגופי תאורה לד. לכאורה מדובר בגופי תאורה רגילים, כאלה שניתן לרכוש בכל מקום. אך אצלנו אפשר גם לבצע התאמות נדרשות על מנת שלא רק ישתלבו בעיצוב הכולל של המקום, אלא גם נוכל לעשות בהם שימוש פרקטי.
במהלך הזמן אנחנו תופסים גופי תאורה, יותר ויותר כפריט עיצוב לכל דבר. לא מדובר בעוד אלמנט שאנחנו מנציבים בחלל החדר, עם זאת אנחנו צריכים לזכור שאותו פריט גם משמש אותנו מבחינה פרקטית ואם הוא מיועד רק לעיצוב, זה יכול לעזור להרמוניה של המקום, אך לא מעבר לכך.
חשוב להבהיר, ישנם גופי לד בגדלים ובסוגים שונים, אנחנו יכולים למצוא גופי לד שמותאמים לחלל המבנה ואנחנו צריכים להחליט באילו מהם אנחנו משתמשים וחשוב לא פחות, היכן אנחנו מבקשים להתקין אותם, כך שחלוקת האור בחלל החדר תהיה נכונה ושוויונית כמה שאפשר.
כשאנחנו בוחרים להשתמש בגופי תאורה לד, אנחנו צריכים להתאים אותם מבחינת הצבעים, הגודל, וכן לשים לב היכן אנחנו תולים או מתקינים אותם. האם במרכז החדר או בצדדים, האם תולים על הקיר או מציבים על השולחן. כל שאלה כזו משפיעה על העיצוב והשימוש בגוף התאורה.