הכנה לבחינת יע"ל

מרבית הישראלים, באופן לא מפתיע, דוברי עברית בתור שפת אם ולכן הם לא צריכים לעבור בחינת יע"ל. אך ישנם גם לא מעט ישראלים או סטודנטים ממקומות אחרים בעולם אשר נדרשים לעבור בחינה זו, על מנת לבחון את רמת הידע שלהם בעברית כשפה שנייה. זאת על מנת שהם יוכלו להירשם למוסדות אקדמיים ולהיות סטודנטים מן המניין. 

בחינת יע"ל בוחנת למעשה את היכולות של הנבחנים בשפה העברית בתור שפה שנייה. היא מיועדת למי שעבר בחינה פסיכומטרית בשפה שאיננה עברית, למשל, רוסית, אמהרית, ערבית, אנגלית או כל שפה אחרת, וכן עבור מי שלא נבחן כלל בבחינה פסיכומטרית אך כן עשה בחינות בגרות בשפה שאיננה עברית. 

כידוע, בישראל ישנם לא מעט קהילות ומגזרים שהשפה עברית איננה השפה הראשית שלהם. בין אם מדובר בעולים חדשים ובין אם מדובר באנשים שנולדו בישראל ולא למדו עברית בצורה סדירה. בשנות התשעים, כידוע, היו גלי עלייה גדולים מברית המועצות לשעבר וכן מאתיופיה ולימים היה גם גל עלייה גדול מצרפת. כל מי שעלה מאותן מדינות, סביר להניח שלא יודע עברית כשפה ראשית ולכן עליו לעבור את המבחן. 

כיצד היא מתבצעת?

הבחינה מתבצעת באופן ממוחשב, בכיתות שמיועדות לכך , במועדים הנקבעים מראש על ידי המוסדות להשכלה גבוהה. הבחינה כוללת מגוון רחב של שאלות, כאשר על הנבחנים לענות עליהן במגבלות הזמן שנותנים להם. 

תהליך הכנה לבחינת יע"ל, כולל למידה של השפה העברית באופן כזה שיאפשר לנבחנים לענות על השאלות בבחינה וכמובן גם להשתמש בחומר הנלמד על פי הצרכים בהמשך הלימודים במסלול שבוחרים, בהתאם לצרכים של המוסד אליו בוחרים להירשם. כך אפשר גם לעבור את הבחינה וגם להתקבל, ללמוד ולהצליח בלימודים. 

לפרטים נוספים – כנסו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top