כך תמצא עו"ד נזיקין

שכירת עורך דין לענייני נזיקין היא לא עניין נעים, שכן פירושה הוא שניצב בפניך תהליך של תביעה בבית משפט. איך תבחר את עורך הדין כך שתבטיח כי תצא מן התהליך כשידך על העליונה תוך מיצוי מירב זכויותיך?

  1. המשרד

בדוק אם במשרד עורכי הדין מיוצגים לא רק אנשים שנפגעו בתאונות או שנגרם נזק לרכושם אלא גם חברות ביטוח. זאת משום שמשרדי עורכי דין המייצגים הן את חברות הביטוח והן את המבוטחים התובעים אותן עלולים להיקלע למצבי ניגוד עניינים, ואז לא בטוח שהוא יפעל לטובתך המלאה. בנוסף מומלץ לבדוק את הוותק המקצועי של משרד עורכי הדין, שכן יש חשיבות להבדל בין ניסיון של שנה לבין ניסיון של עשר שנים.

  1. עורך הדין

בדוק אם העו"ד שאמור לייצג אותך בתביעת הנזיקין הוא אכן עו"ד נזיקין המתמחה בתחום בו מתנהלת התביעה, או שמא מדובר בעו"ד העוסק במספר תחומים, בהם משפט מסחרי, פלילי, נדל"ן וכן הלאה. הסיבה היא שהתמחות בנושא צר היא פחות נפוצה בישראל, בה עו"ד רבים מעדיפים לפנות לקהלי לקוחות גדולים ככל האפשר ולהעניק שירות סביר מאשר להעמיק בנושא אחד אשר יצמצם את מספר הלקוחות הפוטנציאליים אולם יעלה את איכותם המקצועית.

  1. המלצות או השמצות

מומלץ לחפש המלצות אודות העו"ד והמשרד מלקוחות מרוצים בתחום בו עוסקת התביעה שלך. גם אם מדובר בעו"ד המטפל במספר תחומים ולא רק נזיקין, עדיין ההמלצות הרלוונטיות ביותר יהיו מלקוחות שנעזרו בו למטרת תביעות נזיקין (ולא, למשל, סכסוכי שכנים).

מאחר ועורכי דין בדרך כלל לא ימסרו פרטים אודות לקוחות מרוצים בגלל חיסיון עו"ד-לקוח, ניתן לערוך חיפוש פשוט בגוגל אחר שמו של העו"ד. מטבע הדברים יתכן שיעלו גם השמצות שונות, אולם פעמים רבות ביקורות שליליות נכתבות לא רק על ידי לקוחות מאוכזבים של אותו עו"ד אלא גם על ידי מתחריו או לקוחות של עורכי דין אחרים שהפסידו לו בתביעה. לכן מומלץ לקחת את ההשמצות בערבון מוגבל ולהתמקד בהמלצות.

  1. לסמוך על האינטואיציה

תחושת הבטן יכולה ללמד אותנו הרבה, אולם אנו נוהגים להתעלם ממנה ולפעול על פי שיקולים קרים של היגיון בלבד. אולם אם הגעת עד כאן ומצאת שלעורך הדין יש ניסיון עשיר, המשרד שלו ידוע בהצלחותיו בתחום הספציפי שקשור לתביעה שלך וההמלצות אודותיו רבות – אולם אין ביניכם כימיה ויש לך הרגשה רעה לגביו – המשך לחפש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top