בישראל הלוהטת, קיימת חשיבות מכרעת לשמירה על טריותם של המוצרים השונים, בין אם מדובר בירקות ופירות ובין אם מדובר במוצרים כמו בשר או חלב – באמצעות קירור.
לא מעט מהמוצרים אותם אנו צורכים על בסיס יומיומי דורשים אחסון בטמפרטורות נמוכות, וזאת על מנת לשמור על תקינותם וטריותם ככל הניתן. מסיבה זו, הצורך בחדרי קירור בתעשיית המזון, בחקלאות ואף בכל הנוגע לתרופות – הינו קריטי. על מוצרים שאינם מקוררים כהלכה עלולה להצטבר שכבת עובש, או לחילופין – שכבת חיידקים. שתי אלה עלולות להזיק לבריאות של האדם הצורך את המוצרים באופן ניכר.
אז למה צריך חדרי קירור?
הרי לפניכם מספר ענפים בתעשייה, בהם חשיבות הקירור הינה מכרעת:
- משתלות – קיימים פרחים מסוימים, שעל מנת לשמור על טריותם וחיוניותם, נזדקק לחדרי קירור.
- תוצרת חקלאית – פירות, ירקות ועשבים שונים, מושפעים בקלות ממזג האוויר המשתנה, ובייחוד ממזג אוויר חם, העלול לגרום להם להירקב במהרה. מזג אוויר שהינו קר, עלול ליצור מצב בו על הפירות והירקות תתגלה שכבה של עובש. מסיבה זו, יש לאחסן את התוצרת החלקאית במקום קריר ויבש – כלומר, בחדרי קירור – עד למועד מכירתם.
- תרופות – גם תרופות הנן מוצרים אותם יש לאחסן בטמפרטורה נמוכה, וזאת על מנת שנוכל לשמור על תקינותן ולמנוע מצב בו יימכרו לאנשים תרופות מקולקלות, העשויות להזיק להם ולבריאותם באופן ניכר.
- תבלינים – תבלינים הינם מוצר אותו יש לשמור בטמפרטורה נמוכה, וזאת לאור הקלות היחסית בה מצטברת עליהם שכבה של עובש.
- מנות דם – על מנת למנוע מצב של קרישת הדם במנות הדם, יש לאחסן את מנות דם אלה בטמפרטורה נמוכה, שתשמור עליהן לזמן רב ככל הניתן.
על מה יש לשים דגש בעת בניית חדרי הקירור?
כאשר אנו בונים חדרי קירור לענף מסוים, חשוב מאוד להקפיד על בניית מערכת קירור מתאימה, הן בכל הנוגע לעוצמת הקירור והן בכל הנוגע לשיטת הקירור. כמו כן, יש לוודא כי לחדר הקירור ישנה מערכת גיבוי, שמטרתה לתגבר את חדר הקירור במקרים של תקלות והפסקות חשמל. בכל הנוגע לבניית חדרי הקירור, יש לתת את הדעת על שני דברים חשובים:
- אטימות – על חדר הקירור להיות אטום, על מנת למנוע מעבר של חרקים לתוכו או דליפה של חום מבחוץ.
חומרים מבודדים – על חדר הקירור להיות כזה הבנוי מחומרים מבודדים, על מנת לשמור על טמפרטורה אופטימלית של המוצרים שאותם אנחנו מאחסנים בתוך חדר הקירור.