למה צריך מוצרים לטיהור מים בישראל?

טיהור מים הינו תהליך בו מוסרים מזהמים או כימיקלים בלתי רצויים מהמים. לרוב, תהליך טיהור המים נעשה בעיקר לשם צריכת המים כמי שתייה.

עם זאת, פעמים רבות, המים מטוהרים גם עבור צרכים נוספים, כגון חקלאות, תעשייה ואף רפואה. קיימות שיטות רבות לטיהור מים, חלקן פיזיות – למשל, סינון המים, חלקן ביולוגיות וחלקן כימיות – כמו, למשל, הוספת כלור למים או שימוש בקרינה אלקטרו מגנטית.

מקורות המים העיקריים בישראל

על אף מה שנהוג לחשוב, הכינרת אינה משמשת כמקור המים העיקרי בישראל. אמנם מדובר במקור המים בו נעשה שימוש רב יותר, אך אין זה אומר שלא קיימות אלטרנטיבות אחרות. מקורות המים בהם עושים את השימוש התדיר ביותר בישראל הינם:

  • הכנרת – כ- 25 אחוזים מהמים הנצרכים בישראל מגיעים מהכנרת.
  • מתקני התפלה – התפלת מים הינה תהליך בו המים מופרדים מהחומרים המומסים בהם, כמו מלחים ומינרלים, על מנת לסנן את המים כך שיהיו ראויים לשתייה או לצרכים חקלאיים. כ- 21 אחוזים מהמים הנצרכים בישראל, מקורם במתקני התפלה.
  • אקוויפר החוף – אקוויפר הינה שכבת סלע בתוכה קיימים מים, המגיעים לרוב ממי גשמים. לרוב, באקוויפר קיימים גם חול, כוכר ואבני חול, בתוכם נאגרים המים. כ- 20 אחוזים מהמים הנצרכים בישראל מגיעים מאקוויפר החוף.

שאר המקורות המשמשים לצריכת מים בישראל מגיעים מאגני מים שונים: אגן הגליל המערבי, אגן הנגב והערבה, אגן ירקון התנינים ואגן הכרמל.

אז למה, בעצם, אנו זקוקים למוצרים לטיהור המים?

תקנון הבריאות בישראל מכתיב כי על מי השתייה להיות נקיים ממתכות, חיידקים, נגיפים, רעלים, מלחים ועוד. כאשר תנאים אלה לא ממולאים באופן טוב, עלולים המרכיבים הללו לגרום למחלות מעיים, לסרטן ואף למוות. על אף התנאים אותם מכתיב משרד הבריאות, תנאים אלה לא תמיד ממומשים במלואם, בעיקר בשל העובדה כי מפעלים רבים נוטים לשפוך למקורות המים חומרים רעילים ואף מסרטנים באין מפריע. בדיוק מסיבה זו, חשוב לסנן את המים גם באופן ביתי, באמצעות מוצרים ייעודיים לטיהור מים. עניין זה יבטיח את בריאותכם וכי מי השתייה שלכם יהיו חפים מרעלים מיותרים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top