בימים שבהם כל מטר מרובע – בין אם מדובר בדירה בתל אביב, בית בכרמיאל, משרד בירושלים או מסעדה בבאר שבע – עולה הון תועפות, חובה לנצל את המטראז' בצורה הכי יעילה שאפשר. פתרונות אחסון חכמים יכולים לחסוך לנו המון מקום, שאותו ניתן יהיה לנצל למטרות אחרות או פשוט ליהנות מהתחושה המבורכת של מרחב מרווח. סיבה נוספת שבגללה כדאי להשקיע מחשבה ותשומת לב בתכנון אחסון הפריטים השונים, בעיקר באמצעות מידוף מאורגן היטב, היא שבדרך זו נוכל לחסוך לא רק שטח יקר אלא גם זמן יקר, וזאת בזכות הגישה הנוחה יותר לכל פריט ופריט ברגע שנזדקק לו.
הגודל האופטימלי
מדפים נועדו למלא צורך ספציפי: למשל מדף במטבח כדי להניח עליו את המיקרוגל וכך לחסוך שטח יקר על משטח העבודה, מדף בחדר ילדים כדי להציב עליו בובות כך שלא יהיה בלגן בחדר עצמו (או לפחות לצמצם אותו מעט…), מדף במשרד ליד עמדת העבודה לטובת קלסרים שנמצאים בשימוש תכוף וכו'.
בהתאם השאלה הראשונה היא מהו הגודל האופטימלי של המדף – מדף קטן מדי לא יספק את הצורך, מדף גדול מדי יתפוס מקום מיותר. בכל זאת כדאי לבחור מדף מעט גדול יותר מכפי שהצורך מחייב: ראשית בדרך כלל כשיש מדף, פתאום אנחנו מגלים עוד פריטים שאנחנו רוצים להניח עליו, וגם אם לא, תמיד אפשר לשים עציץ קטן ולהוסיף גם יופי למרחב.
איפה למקם מדפים?
בין אם מדובר במדפים למשרד ובין אם מדובר במדפים לאחד המרחבים בדירת מגורים, כדאי מאוד ליישם את המלצת חז"ל "סוף מעשה במחשבה תחילה" ולהשקיע זמן בבחירת מיקום אופטימלי לכל מדף ומדף:
ראשית, המדף אמור להיות נגיש עבורנו, ובנוחות. שנית, יש להבטיח כי הוא לא ייצור אי נוחות – לא יקשה על פתיחת דלת או חלון, לא יחסום מעבר צר, וכו'. בנוסף, מעבר לשיקולים הפרקטיים, כדאי לתת את הדעת גם על הפן האסתטי שהרי אנחנו אוהבים את הבתים שלנו מעוצבים היטב, וגם כשמדובר בסביבה עסקית ליופי יש תרומה בלתי מבוטלת. בהתאם, כדאי למקם את המדפים כך שתיווצר הרמוניה נעימה לעין עם שאר הפריטים במרחב, וגם לבחור את החומר ממנו עשוי כל מדף (מתכת, זכוכית, עץ) ואת הגוונים הספציפיים על פי שיקול זה.
לא פחות חשוב – בטיחות
שיקול נוסף שיש להתחשב בו בעת בחירת מקום לכל מדף ומדף ברחבי הבית הוא הבטיחות – מקמו את המדפים כך שלא תהיה סכנה כי תיתקעו בהם בהיסח הדעת. אם לחזור לדוגמה של המדף למיקרו, לא כדאי למשל שהוא יותקן מעל השולחן שלידו אתם יושבים במטבח.