אבחון פסיכולוגי מאפשר להיכנס לנבכי נפשו של הנבדק ולבחון את רמתו השכלית, חזקותיו, חולשותיו, כישוריו הנקודתיים, רמת יכולתו לתפקד במצבים שונים, רמת יכולתו הקוגניטיבית, יכולת שליטתו בכעסיו, אפשרות קיומן של מחשבות אובדניות ודיכאוניות ועוד… עריכת אבחון למטרות פסיכולוגיות הינו מהלך שכיח ונפוץ מאד, אשר מאפשר לגורמים בענף התעסוקה, החינוך, שירותי הרווחה, הבריאות והמשפט לדעת ולהבין מה מצבו של הנבדק ולאיזו קטגוריה הוא שייך לעומת שאר האוכלוסייה.
מהם השלבים הנעשים במסגרת אבחון פסיכולוגי?
אורכו של הליך הדיאגנוזה הנועד לבחון את מצבו הפסיכולוגי של האדם עשוי להימשך בין 7 ל-12 שעות אשר משתרעות על פני מספר פגישות בודדות. בסיומו של האבחון הפסיכולוגי , מופק דו"ח סיכום הפורש את מצבו הנפשי והפסיכולוגי של הנבחן. לאחר בדיקתו וניתוחו של הדו"ח, נערכת פגישה בין האדם הנבחן לבין הגורם האחראי לאבחונו, שבה מתארים ומעלים בפני הנבדק את התוצאות והממצאים של האבחון הפסיכולוגי שנעשה בו. במסגרת פגישת הסיכום ניתנות לנבדק המלצות שונות בהתאם לממצאים שהתקבלו באבחון, המלצות כדוגמת: בעיה פסיכולוגית כלשהי-סוג הטיפול הפסיכולוגי אשר יתאים למצבו של הנבחן ומספר המפגשים הנדרשים. בעיה קוגנטיבית-סוגי האבחונים המעמיקים הנוספים שיש לקיים. הנבחן מהווה סכנה לעצמו ו/או לאחרים- החלטה על המשך הטיפול הנדרש.
מיהם הגורמים העשויים להיעזר באבחנה הפסיכולוגית?
- פסיכולוגים ופסיכיאטרים – האבחון הפסיכולוגי מאפשר לפסיכולוגים ולפסיכיאטרים לדעת כיצד לטפל במושא הטיפול;
- יועצות חינוכיות בגנים ובתי ספר – האבחון מאפשר ליועצות ללמוד את מצבו הנפשי, הקוגניטיבי ויכולות הלמידה של הילדים הנבחנים;
- גורמים במערכת המשפט – לעתים מתבקשת חוות דעת פסיכולוגית על נאשמים אשר ביצעו עבירות שונות, האבחון הפסיכולוגי מסייע בקביעת רמת כשירותם של הנאשמים;
מכון רעות מתמחה באבחונים פסיכולוגיים שונים. צוות המכון הינו מקצועי, מיומן ומנוסה באבחנות השונות הנעשות לילדים, נוער ומבוגרים כאחד. אמינות, דיסקרטיות ויושרה הינם מאבני היסוד של המכון. לקבלת ייעוץ והכוונה, יש ליצור קשר עם המכון דרך פרטי ההתקשרות המופיעים באתר.