תמריצים הם מקור המוטיבציה העיקרי לעובדים. הם הדברים שגורמים להם לעבוד קשה ומוטיבציה. תמריצים יכולים להיות כספיים או לא פיננסיים, אך ברוב המקרים הם לא פיננסיים.
אחת הסיבות העיקריוחת לכך שעובדים לא רוצים לעזוב את עבודתם היא בגלל התמריצים הכלכליים. החברה מציעה להם משכורת טובה, מקום מגורים וחלל משרדים נחמד עם נוף נהדר על העיר או הכפר וכו'. הם גם מקבלים הטבות כמו ביטוח בריאות והטבות נוספות כמו זמן חופשה בתשלום.
בעיית המוטיבציה של העובדים היא אחד האתגרים הגדולים ביותר העומדים בפני ארגונים כיום. השאלה היא האם אפשר לוותר על עובדים או שצריך לשמר אותם ולתגמל אותם על העבודה שהם עושים?. יחד עם זאת אל לנו לחשוב על תמריצים אלה כתחליף להטבות המסורתיות, כמו בונוסים, העלאות שכר או אופציות למניות. הם פשוט מספקים סיוע לעובדים על ידי היפטרות מהצורך במוטיבציה.
אילו תמריצים נכון לתת לעובדים?
הסיבה העיקרית לכך שחברות נותנות תמריצים לעובדיהן היא להניע אותם. אבל איזה סוג של מוטיבציה הם באמת רוצים?
תמריצים לעובדים ניתנים על מנת להגביר את התפוקה של העובדים. הם יכולים לשמש גם כדרך לתגמל עובדים על שהם עושים משהו חיובי, למשל, כתיבת תוכן לנושא או נישה ספציפיים.
כאשר עובדים מקבלים תמריצים, זה יכול להוביל לסביבת עבודה טובה יותר וסביבת עבודה פרודוקטיבית יותר. אבל במקרה של עוזרי כתיבה מבוססי בינה מלאכותית, הם צריכים לקבל הכשרה והכשרה בנושא. אחרת הם ייצרו רעיונות תוכן שלא יועילו ללקוח.
תמריצים הם דרך רבת עוצמה להניע עובדים. אם חברה נותנת לעובדיה מספיק כסף, העובדים יהיו מאושרים ופרודוקטיביים. אולם, לא די במתן שכר לעובד; צריך גם לתת להם תמריצים לעשות את עבודתם היטב.
קראו עוד באתר של סטייל>>>
: