הדרישות למינוי ממונה בטיחות בעבודה נמצאות בסעיפים 25 ו-43 לחוק ארגון פקוח עבודה התשי"ד, 1954. הדרישות מסמיכות מוסדות היכולות להכשיר ממונה בטיחות וקובעות מי יכול להיות מוכשר כממונה בטיחות בעבודה. את הקורס יכולים לעבור מהנדסים בעלי שנתיים ניסיון במקצוע או בלעי תואר במדעי הטבעי או הנדסאים בעלי שלוש שנות ניסיון במקצוע. המוסד לבטיחות וגהות הוא הגוף הוותיק ביותר שמכשיר ממוני בטיחות בעבודה אך ישנם גופים נוספים שהוכשרו להכשיר ממוני בטיחות והם עושים זאת בהצלחה לא פחותה. החוק מאוד ברור בנושא ולא ניתן להתפשר על מינוי ממונה בטיחות מכיוון שאחרת נפר את החוק ונהיה חשופים לעונשים וקנסות ובכך אף אחד לא רוצה.
מדוע חשוב למנות ממונה בטיחות?
תפקיד הממונה הוא אקוטי להצלחת הבטיחות בארגון. ארגון ללא ממונה בטיחות יכשל בתפקידו ויגרמו בו בעיות חמורות מאוד שיכולות להעיב על הארגון ולגרום לקשיים רבים. למעשה כול מפעל בו למעלה מ-50 עובדים מחויב במינוי ממונה על הבטיחות ועליו לעשות זאת בהקדם. מקום ללא ממונה בטיחות לא עומד בדרישות החוק וחשוף לתביעות. חמור מכך הבטיחות במפעל שלו נמצאת במצב ירוד ביותר ואין מי שידאג לבטיחות מה שמחייב את המפעל למינוי ממונה. ממונה איכותי ידאג לחדד את הנהלים במפעל וידאג שרמת הבטיחות במפעל תהיה גבוהה ותעמוד בסטנדרטים הגבוהים של החוק והכול בכדי שלא יהיו תקלות. כל מפעל העומד בדרישות החוק וגם כזה שלא חייב למנות ממונה בטיחות בכדי לדאוג לשלום עובדיו ולדאוג שהם יהיו בריאים ושלמים.
כיצד נדאג כי הממונה יבצע את תפקידו?
מינוי ממונה בטיחות זה דבר אחד העובדה כי הממונה יבצע את תפקידו היא דבר אחר. עלינו לבחור ממונה בטיחות איכותי שיעזור לנו לבצע את התפקיד בצורה הטובה ביותר ושעליו אנו יכולים לסמוך. בחרו באדם אמין רציני ומשקיע שאתם יכולים לסמוך עליו שיבצע את התפקיד בצורה הטובה ביותר. שימו לב פעמים רבות לא די במינוי ממונה בטיחות ויש צורך בשכירת חברה חיצונית שתעזור לנו לחדד נהלים לגבי העסק שלנו והמפעל שלנו. חברה חיצונית תסייע לממונה שלנו לדאוג לנהלים הברורים ביותר במפעל ותדאג לבטיחות במפעל ברמה הגבוהה ביותר. לעתים הממונה אינו מספיק מנוסה או שאין לו מספיק זמן לדאוג לכול הדברים ומכאן החובה לשכור חברה חיצונית שתסייע לנו בכלל הפעולות אותן אנו רוצים לבצע ותעשה זאת על הצד הטוב ביותר.