חוק עידוד השקעות הון הוא חוק וותיק, שנחקק כבר בשנת 1959. מטרת החוק היא לעודד כמה שיותר השקעות הון בתעשייה הישראלית, על מנת לעודד יזמות, חדשנות והתפתחות של עסקים שונים באזור הפריפריה. החוק מאפשר לכל מפעל המוגדר בתור "מפעל מועדף", ליהנות מהטבות מס משמעותיות.
תנאי החוק עידוד השקעות הון – כדאי להכיר!
על מנת שחוק עידוד השקעות הון יחול על מפעל והוא יוגדר בתור "מפעל מועדף", הוא נדרש לעמוד במספר תנאים. למשל, החברה שהיא בעלת המפעל חייבת להיות מאוגדת בארץ. עיקר הפעילות של החברה המדוברת, חייבת להיות יצרנית, משמע, על המפעל לעסוק בייצור מוצרים מסוימים, תוך כדי שימוש בחומרי גלם. כמו כן, החברה חייבת להעסיק כמות מינימלית של עובדים, על מנת שהמפעל יוגדר בתור "מפעל תעשייתי". לעומת זאת, על מנת שהמפעל יוגדר בתור "מפעל טכנולוגי", יש צורך להחזיק בנכס טכנולוגי השייך למפעל או נמצא בשימושו. חשוב לציין כי המפעל חייב להיות מוגדר בתור מפעל בר תחרות, לפי הקבוע בחוק. מעבר לעמידה בתנאים אלו, הוא חייב לייצא את הסחורה שלו לחו"ל.
ההטבות למפעל שעומד בקריטריונים של "מפעל מועדף":
כאומר, מפעל אשר עומד בהגדרות החוק לעידוד השקעות הון ייהנה ממגוון הטבות מס. מס החברות על מפעל תעשייתי יעמוד על 16% בלבד או במקרים מסוימים גם 7.5% באזור פיתוח א, ואילו מס החברות על מפעל טכנולוגי מועדף, יעמוד על 12% בלבד. ראוי לציין כי מס החברות הרגיל עומד על סך של 23% כך שמדובר בהנחת מס משמעותית לכל הדעות. כמו כן, כדאי לדעת כי החוק קובע הטבות מס נוספות, במידה ומדובר על מפעלים הממוקמים באזורי פיתוח א'.
למידע נוסף וקביעת פגישת ייעוץ פנו עוד היום למשרד רואה חשבון בוטיק.