לראות מקרוב כיצד אדם שאנחנו אוהבים הופך לסיעודי זה קשה. הקושי מורכב מגורמים שונים, שכן יש כאן התמודדות רגשית, נפשית, כלכלית וגם פיזית. לכן עולה השאלה: מי יעזור לנו? עם הזמן אנחנו מגלים גם שהטיפול באדם סיעודי עולה הרבה מאוד. למעשה, הסטטיסטיקה מדברת על משהו כמו 7,900 ₪ בחודש, כך שברור מדוע זו לא עלות שפשוט להתמודד איתה. זה נשמע לכם מוכר כי גם אבא שלכם הפך לסיעודי? אמא שלכם כבר לא מתפקדת בכוחות עצמה? אם כך, כדאי שתדעו: זה בדיוק הרגע להגיש תביעת סיעוד, ורצוי שתעשו זאת בצורה הנכונה.
מי יכול להגיש תביעות כאלה?
כל אדם שיש לו ביטוח סיעודי יוכל להגיש תביעה כזאת. חשוב להבין שחלק מהביטוחים שאנחנו עושים בביטוח לאומי כוללים את הביטוח הסיעודי. בנוסף, הרבה מאוד אנשים בוחרים להשלים ולהוסיף לא מעט ביטוחים סיעודיים אחרים באופן פרטי. לכן זה ברור: כל מי שיש לו ביטוח כזה יוכל להחליט שהוא תובע. השאלה היא את מי תובעי ובעיקר – איך עושים את זה? הגשת תביעת סיעוד, כמו הגשה של כל תביעה אחרת, זה תהליך לא פשוט. מעבר לכך שצריך לבדוק ולברר שאכן יש עילה לתביעה, צריך גם לאסוף את כל המסמכים הרפואיים שיכולים להעיד על המצב. לכן ברור מדוע מדובר על עניין מקצועי וברור שלא תוכלו ככה סתם להגיש בעצמכם את התביעה.
איזה עו"ד יתאים לטיפול במקרה כזה?
תביעות בתחום הסיעוד מוגשות בישראל לעיתים קרובות. עם זאת, האם זה אומר שכל עורך דין יוכל לעזור ולסייע? האם כל עורך דין יוכל לבצע עבודה טובה וללוות אתכם כמו שצריך לכל אורך הדרך? כמובן שהתשובה היא לא. לכן חשוב מאוד לברר במי אתם בוחרים. עד כמה עורך הדין שלכם באמת מנוסה ומקצועי בתחום הסיעוד? האם הוא זמין עבורכם והם הוא יוצר אצלכם רושם טוב כבר מהפגישה הראשונה? שווה לברר כמה שיותר פרטים, כי אם יש משהו בטוח, זה שכדאי לכם לבחור עורך דין שתוכלו לסמוך עליו בעיניים עצומות.