בשנים האחרונות, ישנו ויכוח בין הורים לגבי הזמן הנכון אשר בו אפשר לנקב את אוזן התינוק. הוויכוח מתרחש לא בכדי, אלא משום שהורים לתינוקות רואים בעגילים כסמל של יוקרה, עושר אושר וסגולה לחיים ארוכים. כך, במגוון רחב של תרבויות עגילים לתינוקות מהווים קיום מסורות ארוכות שנים. אבל מתי באמת אפשר לנקב אוזניים של תינוקת? כל המידע בהמשך.
השאלה: מתי ניתן לנקב חורים באוזני תינוקות? עולה לא מעט בעיקר בקרב הורים שיש להם ערך סנטימנטלי לעגילים. עם זאת, ארגון רופאי הילדים בארה"ב מסביר כי חשוב לדחות את מועד ניקוב האוזניים לכמה שיותר מאוחר ולהמתין עד שהפעוטה מספיק בשלה כדי לקבל החלטות ולומר האם היא רוצה עגילים, כמו גם בוגרת מספיק כדי לטפל בעור האוזניים.
האם ניקוב אוזניים לפעוטות מסוכן?
ניקוב אוזניים בקרב תינוקות אינו מאד מומלץ, שכן העור מאד עדין בשלב כזה של החיים. מלבד זאת הניקוב עצמו עלול להכאיב או לגרום לדימום, פציעות ואפילו לאינפקציה בקרב תינוקות. חשוב לדעת כי ניקוב אוזניים חייב להתרחש רק אחרי קבלת כל סבבי החיסונים של התינוקות, כמו חיסוני אנטי טטנוס שמטרתם למנוע זיהומים. אם החלטתם לנקב עגילים באוזניים של הילדים, חשוב לשמור על הוראות הטיפול לאחר הניקוב שכוללות ניקוי וחיטוי העור תוך שימוש בג'ל לעור מגורה ואדמומי.
תוכלו לעיין בהרחבה באתר של ואלורו על ניקוב אוזניים לתינוקות.
כיצד מנקבים חורים אחרי החיסונים ובגיל המתאים?
ניקוב האוזניים כדאי שיתבצע רק על ידי מומחים וזאת בתנוך האוזן בלבד. כיום ישנן חברות שמתמחות בניקוב אוזני ילדים תוך שמירה על מקסימום סטריליות וניקוב באמצעות עגיל רפואי. חשוב בזמן החלפת העגיל הרפואי, לבחור רק בעגילים היפואלרגניים שטוחים קטנים עם סוגר טוב. בכך אפשר למנוע סכנת חנק או בליעה. בחרו עגילים עשויי זהב או מצופי זהב 14 קראט, מקושטים בחן ומתאימים עבור פעוטות. בכך תוכלו לנקב חורים בצורה נכונה ובטוחה.
חשוב לדעת! אם ישנם זיהומים או אינפקציה באוזניים של הילדה, יש לגשת לבדיקת אצל רופא המשפחה. בכך תוכלו למנוע זיהומים.