מידות ומשקלים חשובים לאדם מאות ואלפי שנים. עם ההתפתחות המדעית, הטכנולוגית והתעשייתית, התעורר הצורך לפתח משקלים יותר ויותר מדויקים וטובים כמו משטחי שקילה או מאזני שקילה למשל. במגזר התעשייתי, בלוגיסטיקה, שילוח, ניהול מעבדות ובייצור, לשקילה מדויקת יש ערך יקר מפז. או לכך, מקובל לדבר בענפים הללו ובתחומי עיסוק נוספים על ניהול שקילה. זה עשוי להיות תהליך קריטי בניהול ייצור, הפצה ובמדידות מדעיות גם יחד.
מה זאת אומרת ניהול שקילה
ניהול שקילה יכול לבוא לידי ביטוי במספר אופנים, לעיתים רצופים ולעיתים במקביל. ניהול זה כולל בין היתר:
- הצטיידות – רכישה או השכרה של משקלים או מערכות שקילה אלקטרוניות, בכמות מסוימת שעונה על הצרכים.
- התקנה והצבה – התקנה מערכות השקילה והצבתן בנקודות הרצויות, במפעל, בחנות, ליד קו ייצור, בתחנת חלוקה וכיוצא בזה.
- הכשרה והדרכות – הכשרת עובדים והדרכתם לטובת שימוש נכון ומדויק באותן מערכות לשקילה.
- כיול – בדיקה וכיול של המתקנים הללו, לשם המשך הפעלה וקבלת תוצאות מדויקות.
- תיעוד על פי צורך – רישום ואיסוף הנתונים לצרכי בקרה, פיתוח ועוד.
- ארגון מאגרי מידע ונתונים לאורך זמן, על מנת ליעל תהליכים, לאמת נתונים ולמנוע טעויות או תקלות.
היכן זה נדרש
במובנים מסוימים, שירותים של חברת שקילה הכוללים ניהול שקילה נדרש אצל גורמים מסחריים, בגופים תעשייתיים, בלוגיסטיקה, ברפואה, בניהול מעבדות, במחקרים מסוגים שונים. דוגמא נפוצה: ניהול שקילה חיוני למשל בעסקי אריזה. העסק מייצר או קולט מוצרים בתפזורת ושוקל אותם לפני ובמהלך האריזה. ניהול של השקילה נדרש בייצור תעשייתי, בבקרת איכות, כאשר נדרש תקן אחיד למילוי אריזות במוצרים בתפזורת, מזון או מוצרים יבשים במשקל אחיד. יצרני מזון, קוסמטיקה, תרופות, דשנים דטרגנטים, נדרשים לבצע ניהול ורישום של משקלים כחלק מתהליכי פיתוח מוצרים, בקרת איכות, שיווק.