על הקשר בין צמיחה כלכלית ירוקה לפעולות של התייעלות אנרגטית

light-bulb-1640438__340[1]

דברים רבים משתנים כיום ברמה הכלכלית והתעשייתית כאחד. הדבר מתבטא בחיפוש אחר פיתרונות תעשייתיים המאפשרים לוותר על מנגנונים מיושנים שלרוב לא רק שאינם עומדים בקצב המהיר הנדרש כיום בכל תחומי החיים, אלא גם ידועים בתור מזהמים חמורים של איכות הסביבה הפוגעים גם באדם וגם באדמה. לפיכך, אחת השאיפות של הכלכלה הירוקה שהולכת ומתחזקת בכל העולם המערבי – זה חיסכון באנרגיה. יחד עם זאת, בגלל שהצריכה שלנו הולכת וגדלה (לדוגמא – צריכת החשמל בשנים האחרונות עלתה בצורה משמעותית לאור השימושים הרבים של כולנו באמצעים אלקטרוניים שונים) לא ניתן לצמצם את כמות האנרגיה הנצרכת. לכן הפיתרון האלטרנטיבי הוא התייעלות אנרגטית.

מה כוללת ההתייעלות ובאלו תחומים היא רלוונטית?

למעשה, הקונספט של היעילות האנרגטית זה להפיק הרבה יותר תוצאות עם פחות משאבים. הדבר מתאפשר גם באמצעות חיסכון כללי, גם באמצעות יצירת אנרגיה באמצעים אלטרנטיביים, וכן יצירת מכשירים המעניקים את צריכת האנרגיה האופטימלית עם תפוקה מירבית וצמצום הצריכה בשיטה זו. במילים אחרות, ההתייעלות מאפשר לקבל הרבה יותר – בפחות. ולמרות שלכאורה מדובר בעיקרון המנוגד לטבע, האמת היא שכך ניתן להשיג הרבה יותר. ההתייעלות מקורה קודם כל משינוי הגישה. העולם המודרני פועל על עקרונות שונים לגמרי ממה שהתרגלנו. אם בעבר היה ברור שככל שיש יותר עצים במדורה, כך היא תבער חזק יותר, כיום ההבנה היא שעדיף שתהיה בעירה איטית יותר שתחמם ותאיר לאורך זמן. בדיוק על בסיס זה נעשית התייעלות אנרגטית כיום.

באלו תחומים ניתן לראות התייעלות אנרגטית?

באופן טבעי, ההתייעלות רלוונטית קודם כל בתחומים שבהם צריכת האנרגיה הייתה גבוהה מאוד מלכתחילה. כלומר, במוסדות העושים שימוש בהרבה אנרגיה: מוסדות ציבוריים, מפעלים, רחובות ועוד. בכל תחום שבו נעשה שימוש בחשמל, מים או משאבים מוגבלים אחרים – נצפית התייעלות בקצב שונה, בהתאם היכולות של התחום וכמובן בהתאם לאלטרנטיבות הקיימות. בכל הקשור לעניין התאורה, כיום ניתן התייעלות אנרגטית משמעותית ביותר המתאפשרת בזכות השימוש במנורות חסכוניות יותר ממה שהורגלנו אליו. נורות LED שמהוות למעשה דיודה פולטת אור מאפשרת להפיק אור הרבה יותר חזק בשימוש בפחות אנרגיה. בנוסף, גוף התאורה של נורות אלה מאפשר להתאים את פיזור והבוהק של האור המופק, מה שגם תורם להתייעלות באופן משמעותי.windmill-157858__340[1]

התייעלות בשילוב בין צריכה מוגבלת ושליטה מרובה יותר על הפעלה וכיבוי

מלבד האפשרות להפיק הרבה יותר באמצעות כמות וואטים (חשמל) מצומצמות יותר משתלבת עם היכולות של הטכנולוגיה המודרנית, הכוללות, בין השאר, את האפשרות לדעת מתי יש צורך באור, ומתי לא. כך, באמצעות התקנה של חיישנים ניתן להביא לכך שהאורות יידלקו אך ורק כאשר יש מישהו בשטח. חיישן התנועה עשוי להפעיל לא רק את תאורת ה-LED, אלא גם את מערכת הצילום במעגל סגור, מה שתורם לא רק להתייעלות, אלא גם לבטיחות של המוסד כולו.

מהו העתיד של התייעלות אנרגטית?

על מנת להגיע למאזן חיובי יותר של הצריכה האנושית לעומת ההיצע הקיים של משאבי אנרגיה – על כך אדם ומוסד להיות מודעים יותר להחלטות הצריכה שהם מבצעים, ולעיתים מדובר בשינוי גישה מהותי. יחד עם זאת, כיום יש גורמים רבים בתחומים התעשייתיים השונים הפועלים לפיתוח פיתרונות אלה, ויכול להיות שנראה את השינויים המשמעותיים האלה כבר שנים הקרובות, כאשר החלפה של כל פיתרונות התאורה הקיימים כיום במנורות LED יעילות יותר תאפשר צריכה יעילה יותר של חשמל, וגם של כוח האדם הדרוש לתחזוקה השוטפת, היות ונורות אלה דורשות הרבה פחות השקעה ברמה התחזוקה.

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest
איציק בן-דוד

איציק בן-דוד

איציק בן-דוד הוא איש מקצוע בתחום השיפוצים מעל 8 שנים. לאחר מספר שנים של עבודה משותפת יחד עם אביו בחברת בנייה, איציק החליט לצאת לדרך חדשה עם חברת שיפוצים עצמאית. נוסף על אהבת הבנייה, איציק אוהב לכתוב ומפרסם מאמרים מקצועיים מכל תחומי בעלי המקצוע.

השאירו תגובה

proworld.co.il - כל הזכויות שמורות - 2013. כל העתקה של תוכן אסורה במפורש אלא אם ניתנה הסכמה בכתב מבעל האתר.

גלול למעלה