פד פרינט זהו שם נוסף להדפסה טמפוגרפית. יכול מאוד להיות שנתקלתם בעבר כבר בשם נוסף של אותה שיטה שהיא הדפסת טמפון.
פד פרינט לרוב תזכה להשוואת כמו הדפסת משי, הזרקת דיו או הטבעה בחום. אף על פי שהתוצאה הסופית יכולה להיות פעמים רבות זהה כמעט לחלוטין בין השיטות השונות, כל תהליך הטמפוגרפיה שונה מאוד מאשר אותם שיטות מקובלות.
בטמפוגרפיה עושים שימוש חכם ומתוחכם של נידוף חומר ממיס. הפד פרינט מעביר למעשה את הדמות או הצורה אותה אנחנו רוצים להטביע מתוך גלופה אל כרית סיליקון מיוחדת.
מתי הדפסה זו רלוונטית לנו?
הדפסת פד פרינט מומלצת בעיקר כאשר רוצים להדפיס צורות או דמויות על משטחים לא רגילים. כלומר, בקבוקי זכוכית, משטחים קעורים, פלסטיקים, צנצנות וכו׳. ברור שניתן גם לנצל אותה עבור הדפסה על משטחים ישרים, אך החוזקות שלה הם ללא ספק בהדפסה על משטחים מאתגרים יותר. גם כאשר רוצים לעשות שימוש במספר צבעים או כאשר נדרש ייבוש מהיר, ועל אחת כמה וכמה כאשר איכות ההדפסה חייבת להיות גבוהה ומדוייקת כמו במקרים של ציורים דקים וקווים.
מבלי שאתם כלל מודעים לזה, סביר להניח כי ביום יום אתם נתקלים באין ספור מוצרים שהודפסו בשיטה זו. שעונים מעוררים, מכונות גילוח, מכונות וספלי קפה, טוסטרים ועוד. ראיתם מוצר כלשהו עם הטבעה ברמת גימור גבוהה? כנראה שהדפס עליו נעשה בשיטת הפד פרינט.
איך זה עובד?
המשטח העליון של הלוח (הגלופה) מוצף בדיו. לאחר נקיון האיזורים הלא רלוונטים, עוברת כרית הסיליקון המיוחדת על הגלופה. היא מוצמדת בחוזקה כך שהדמות או הצורה אותה אנו רוצים להדפיס עוברת אליה. משם, הכרית עושה את דרכה אל המוצר המודפס והדיו עובר ברמת דיוק מירבית לאותו המוצר שעליו אנו רוצים להדפיס. תהליך זה מזכיר מעט חותמת גומי, אך ההבדל הוא שבחותמת גומי החותמת היא המקור בעוד שפד פרינט, הכרית היא רק אמצעי העברה.
אין ספק כי מדובר בשיטה מרתקת, שמספקת תוצאה סופית ברמה הגבוהה ביותר.