רשות התעופה האזרחית הישראלית, הגוף המעניק רישיונות להפעלת מל"טים בישראל, שוקלת להרחיב את היקף פעילותה. זה יכול לכלול מתן אפשרות למפעילי רחפנים לטוס באזורים מסוימים בזמנים ספציפיים או בפרק זמן מסוים. ישראל היא אחת המדינות הבודדות שבהן ניתן לקבל רישיון להפעלת רחפן. עם זאת, קיימות מספר הגבלות על השימוש במזל"טים בישראל. למשל, אי אפשר לטוס מעל כפרים או ערים של ערבים ישראלים, ואי אפשר לטוס מעל מתקנים צבאיים ישראלים. במאמר נדבר על רישיון רחפן.
רישיון הפעלת רחפן – מה צריך להבין?
בישראל אסור לרחפנים לטוס ברדיוס של 500 מטר לנמל תעופה. עם זאת, סטארטאפים ישראלים הצליחו לעקוף את ההגבלה הזו באמצעות שיטות שונות. לישראל יש סצנת סטארטאפים מאוד פעילה והם הצליחו למצוא דרכים שונות שבהן הם יכולים להטיס את המל"טים שלהם ללא כל הגבלה. ישראל היא אחת המדינות הפתוחות ביותר לשימוש ברחפנים.
ישראל היא המדינה הראשונה בעולם שהוציאה רישיון להפעלת רחפן. החוק החדש הזה יאפשר לאנשים שסיימו קורס מקוון ועברו בחינה ב-90% ומעלה, להטיס רחפנים במשקל של עד 150 קילוגרם. החוק אינו חל רק למטרות מסחריות, אלא גם לשימוש אישי. הרחפן יכול לשמש לצילום, צילום, מדידות ושימושים לא מסחריים אחרים. ממשלת ישראל עובדת על חוק זה מאז 2013 והוא אושר סופית על ידי הפרלמנט הישראלי ביולי 2017.
חשוב להיות מודעים להנחיות
ממשלת ישראל גם פרסמה הנחיות לשימוש ברחפנים, אשר יסדירו את אופן הפעלת המל"טים ומה הם רשאים לעשות. הנחיות אלו כוללות כללים לגבי טיסות מעל אזורים מיושבים, שיקולי בטיחות ובעיות פרטיות. ישראל היא אחת המדינות הראשונות שהנפיקו רישיון רשמי להפעלת מל"טים בארצם, מה שיעזור למדינות אחרות ללכת בעקבותיהן עם התקנות שלהן. רישיון הפעלת רחפן זה דבר שיהיה זמין לכל מי שעומד בדרישות.