מטופלים רבים עוברים פרוצדורות רפואיות שונות לאורך חייהם שחלקן מורכבות מאוד. ניתן להבחין בסוגים שונים של טיפולים מיוחדים שנעשים: ניתוחים מורכבים, קיבוע שברים, מתן תרופות מיוחדות וכדומה. במרבית המקרים, הטיפולים מתבצעים ללא דופי, אבל יש מקרים שבהם, לדעת המטופלים, נגרם נזק שלעיתים הוא בלתי הפיך. במקרים כאלו הם מבקשים להגיש תביעה על רשלנות רפואית שמוגשת כנגד הרופא או הצוות הרפואי המטפל ואף המוסד הרפואי.
מהי רשלנות רפואית?
רשלנות רפואית מוגדרת כמתן שירותים רפואיים תוך סטייה מהנורמה המוכרת. כאשר פעולה זאת גרמה לנזק למטופל אשר במקרה אחר לא היה נגרם. כאשר רופא, למשל, רושם תרופה שרופא סביר אחר לא היה רושם, או במקרה אחר, שיקום לא מוצלח שנעשה על ידי פיזיותרפיסט ועוד. תביעת רשלנות רפואית היא תביעה הדורשת פיצוי כספי בגין הנזק שנגרם. במקרה של נזקים לצמיתות הרי שהכספים נועדו כפיצוי על עגמת הנפש, וכן, כפיצוי שנועד לסייע ברכישת ציוד מיוחד, לשיקום, לשיפור תנאי הדיור עקב הפגיעה וכן הלאה.
ייעוץ מקדים
תביעה בגין רשלנות רפואית שייכת לתחומי נזיקין ונחשבת לאחת המורכבות שיש. עורך דין המתמחה בתחום יכול לסייע רבות ומומלץ לקבל ממנו ייעוץ הולם טרם הגשת התביעה. הוא יעיין במסמכים הרפואיים ויוכל להעריך אם לתביעה יש סיכוי. במידה וכן, הוא יאמר זאת לפונים אליו ויקבל את התיק לניהול. לרוב, מבקשים עורכי דין מקצועיים להגיע להסדרים ללא הגשת תביעה משפטית. זוהי הדרך הנכונה לעשות כדי לא להיכנס למשפטים מורכבים ומתישים שעלותם גבוהה. במידה ואין הסכמות ופשרות מהצד השני יש לבקש סעד מבית המשפט.
ניהול תביעה משפטית
ניהול תיק כזה מחייב ניסיון רב וניהול מסודר. יש צורך להיעזר במסמכים רפואיים ובחוות דעת של מומחים שמעידים על הנזקים שנגרמו ועל הרשלנות שהתבצעה. יש להביא מסמכים המתארים את הנזקים הכספיים ואת הצרכים לשיקום ולניהול חיים נורמאליים בעתיד. כל אלו הכרחיים מאחר ושופט מסתמך בעיקר על מסמכים של מומחים. ניהול תיק רשלנות רפואית נערך מול מתמודדים כמו מוסדות רפואיים וחברות ביטוח המגנות עליהם, ולכן, יש צורך באורך רוח, בעבודה מקצועית ובידע רב כדי להצליח בו.