לעבור אירוע מוחי זו ממש טלטלה וחוויה מאוד לא פשוטה. הרגע בו אדם בריא לחלוטין מוצא את עצמו מתמודד עם מחלה או פציעה היא לעולם אירוע מטלטל ולא פשוט. התפקיד שלנו ברגע הזה הוא לעטוף את המטופל במידת האפשר ולספק לו את הכלים שיעזרו לו לעבור את השיקום הנדרש.
כאשר אנחנו מדברים על שיקום אירוע מוחי אנחנו מדברים על שתי סיבות שמובילות לצורך בשיקום אינטנסיבי. מהצד הראשון אנחנו מדברים על שיקום כתוצאה מהאירוע עצמו. כלומר, אנחנו מדברים על שיקום של המוח, החזרה של הגוף לתפקוד מלא עד כמה שניתן. מהצד השני אנחנו מדברים על שיקום שנוצר כתוצאה מפציעה שנלווית לעיתים לאירוע מוחי במקרה של נפילה, חבלה בעקבות אחזקה של חפץ זה או אחר וכן הלאה.
מתי חלה תקופת השיקום
קיים בלבול ופעמים רבות יש מי שחושבים כי תקופת השיקום נערכת רק לאורך ששת החודשים הראשונים בהם המוח משתקם באופן טבעי. כמובן שהמטרה בשיקום גם לאורך תקופת הזמן הזו היא לזרז תהליכים, לשפר ביצועים וכן הלאה, אבל חשוב לזכור כי התקופה בה הגוף משתקם היא לא בהכרח תקופה קבועה וכי בהחלט אפשר להמשיך את התהליך לאחר פרק הזמן הזה ולהמשיך ולהביא עוד תוצאות טובות.
תהליך שיקומי הוא תהליך מאד אינדיווידואלי שמצליח יותר ופחות לאור נתונים שונים איתם מגיע כל מטופל. יש מי שצריך לעבור תהליך ריגשי בנוסף לתהליך הפיזי ויש מי שלגוף שלו לוקח יותר זמן להתרגל ולהסתגל. כך שגם אם יש מי שאומרים כי תקופת השיקום ממוסגרת לששת החודשים הראשונים, הדבר פשוט לא מדויק ולא כדאי לתת להנחה הזו הרבה חשיבות.
למה שיקום פרטי
שיקום פרטי לאחר אירוע מוחי משום שמדובר על תהליך אינדיווידואלי, תמיד טוב שיש מי שרואה את המטופל באופן אישי ונותן לו את המענה לו הוא זקוק לאורך כל הדרך.