שערים חשמליים – מה לבדוק לפני הרכישה?

שערים חשמליים

שערים חשמליים מהווים את האפשרות האידיאלית לשמירה על תחושת הביטחון והפרטיות של כל הדיירים או העובדים במתחם, מקום החנייה שלהם ובסופו של דבר, משפיעים על הנוחות ואיכות החיים של כולם. מאחר וקיים מגוון רחב של סוגי שערים חשמליים לבחירה, מצאנו לנכון להציג בפניכם מספר דגשים שיש לקחת בחשבון בטרם תרכשו את השער המתאים. להלן הם לפניכם.

עמידה בתו התקן הישראלי

ראשית כל חשוב להדגיש- חל איסור מוחלט על שיווק והתקנה של שערים חשמליים שלא עומדים בתקן הישראלי לבטיחות. למעשה, רכישת שערים מידי "חאפרים" שמבצעים את פעולת ההתקנה ללא אישור מכון התקנים עשויה להסתיים בפגיעות גופניות קשות ולגרום לנזק לרכוש. בנוסף יש לקחת בחשבון כי חברות הביטוח יתנערו מאחריות במידה ויתגלה כי מדובר בשערים שאינם בעלי תו תקן. על מנת לזכות בתעודת תו התקן הנכספת, כל חברה לייצור שערים חשמליים חייבת לעמוד במבחנים בטיחותיים של מספר שנים בכל הקשור לשערים שהיא מתקינה ולהוכיח את בטיחותם. דרשו מראש לראות את תעודת תו התקן של החברה המיועדת ואל תתפשרו על כך!

סוג השער

ישנם מספר סוגים של שערים חשמליים לבחירה ורצוי להכיר את כולם מבחינת מנגנון הסגירה והפתיחה על מנת לאפיין את הסוג שמתאים לכם :

  • שערי הזזה – נגררים על גבי מסילות בתיווך גלגלי מיסבים חזקים. שערים אלו מחייבים שטח מפולס היטב על מנת שהמנוע לא יתאמץ יתר על המידה במניעת התדרדרות השער בפתיחה או בסגירה. ניתן למצוא גם שערי הזזה קונזוליים שאינם דורשים מסילות ומתאימים בעיקר לפתחים גדולים במיוחד ולשערים כבדים.
  • שערי כנף – נפתחים במנגנון הסתה של דלת בסיבוב רדיוס על ציר. שערים חשמליים מסוג זה יכולים להיות בעלי כנף אחת או שתיים או לפי בחירתכם.
  • שערי מוסך – אלו הם שערי הרמה, שעולים מעלה ומטה או במנגנון גלילה או ע"י בוכנה כלפי חוץ. שערים אלו הינם יעילים במיוחד שכן הם אינם מתמודדים עם משקל או התנגדות רבים.

בחירת סוג השער לוקחת בחשבון את פני השטח והמקום הפנוי לשער או לדלתות השערים במצב פתוח ומחייבת יעוץ מקצועי.

התקנת דקים

המנוע החשמלי

המנוע החשמלי הוא לב ליבו של השער, "סוס עבודה" של ממש ולמעשה נועד להחזיק מעמד אף יותר מ- 10 שנים! חשוב מאוד לוודא מול הספק שלכם כי השער מגיע עם אחריות רבת שנים על המנוע החשמלי. ככל שהמנוע חזק יותר, כך עלותו גבוהה בהתאם. קיים מיתוס סביב נושא זה, שטוען כי כדאי לרכוש מנוע כמה שיותר חזק על מנת שלא יתאמץ ויחזיק מאמץ את פרק הזמן המקסימאלי. האמת היא, שחשוב לבחור מנוע חשמלי שמתאים בדיוק לצרכי הכוח הנדרש לפתיחת וסגירת השער החשמלי שלכם וזאת על מנת לשמור על תקינותו לאורך זמן. באופן כללי, לשערי הזזה לצורך הביתי כדאי לבחור מנוע סטנדרטי של כושר הזזה של עד 500 קילו ועבור שערי כנף, עד 300 קילו (כל מקרה לגופו).

ניתן לבחור שערים חשמליים עשויי עץ, פלדה, ברזל או אלומיניום. לכל סוג של חומר מראה ייחודי ואפשרויות עיצוב שונות – בקשו מהספק את קטלוג השערים המלא שלו על מנת להתרשם מכל האפשרויות.

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest
איציק בן-דוד

איציק בן-דוד

איציק בן-דוד הוא איש מקצוע בתחום השיפוצים מעל 8 שנים. לאחר מספר שנים של עבודה משותפת יחד עם אביו בחברת בנייה, איציק החליט לצאת לדרך חדשה עם חברת שיפוצים עצמאית. נוסף על אהבת הבנייה, איציק אוהב לכתוב ומפרסם מאמרים מקצועיים מכל תחומי בעלי המקצוע.

השאירו תגובה

proworld.co.il - כל הזכויות שמורות - 2013. כל העתקה של תוכן אסורה במפורש אלא אם ניתנה הסכמה בכתב מבעל האתר.

גלול למעלה