תחזוקת מאגר מים – איך עושים את זה בצורה נכונה?

לא הרבה אנשים מודעים לעובדה, אך המים אשר מגיעים אלינו אל הברז בבית, הרבה פעמים עוברים דרך מאגרי מים הממוקמים בקרבת מקום. הם מגיעים לשם דרך צינורות של מקורות מאתרים שונים. אותם מאגרים אמורים לספק לנו מים נקיים ואיכותיים בהם נוכל להשתמש, בין אם זה לשתייה ובין אם זה לצרכים אחרים. 

על מנת שנוכל לעשות שימוש במים המגיעים אלינו מאותם מאגרים, אזי שעלינו לוודא שיש גורם מקצועי ומוסמך כמו חברת ניהול ואחזקת מבנים משותפים שמתחזק אותם באופן קבוע. בעיקרון, מי שאחראי על כך לרוב זו הרשות המקומית אשר דואגת לבצע את כל מה שנדרש בשביל לתחזק את מאגרי המים בשטחה, כך התושבים שלה יכולים ליהנות ממים נקיים לכל צורך. 

באופן טבעי, אם היא לא עושה כך והמאגרים אינם מתוחזקים בצורה טובה, אזי שהמים עלולים להיהרס ואז התושבים יצטרכו להשתמש במים לא נקיים ומזוהמים, מה שכמובן יכול לגרום להם לנזק בריאותי משמעותי. 

איך מתחזקים מאגר מים?

יש כמה חלקים לתהליך תחזוקת מאגר מיםראשית, יש לבצע סקר מים. כלומר מדידות שמטרתן לבחון את איכות המים, ולוודא שהם לא מזוהמים. במידה וכן, אז יתחיל תהליך של חיטוי וניקיון. כאשר לאחר מכן, יבצעו בדיקות נוספות בשביל לוודא שהמים חזרו להיות נקיים. 

שנית, גם במידה והמאגר נקי, הרבה פעמים ישתמשו בחומרים שונים בשביל לחטא את המאגר על מנת שלא יווצר מצב שבעתיד הקרוב הוא יתלכלך ויספק מים מזוהמים. 

חשוב להדגיש, תהליך הניקיון והחיטוי אמור להתבצע באופן קבוע מדי מספר שבועות או חודשים, אך אם מתגלה חשד לזיהום מסיבה כזו או אחרת, אז באופן טבעי יקדימו את לוח הזמנים ויבצעו את כל מה שנדרש לפני כן. 

 

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest
איציק בן-דוד

איציק בן-דוד

איציק בן-דוד הוא איש מקצוע בתחום השיפוצים מעל 8 שנים. לאחר מספר שנים של עבודה משותפת יחד עם אביו בחברת בנייה, איציק החליט לצאת לדרך חדשה עם חברת שיפוצים עצמאית. נוסף על אהבת הבנייה, איציק אוהב לכתוב ומפרסם מאמרים מקצועיים מכל תחומי בעלי המקצוע.

השאירו תגובה

proworld.co.il - כל הזכויות שמורות - 2013. כל העתקה של תוכן אסורה במפורש אלא אם ניתנה הסכמה בכתב מבעל האתר.

גלול למעלה