רבים מאיתנו מוצאים בבישול רפואה לנפש. אם החלטתם לקחת את הנושא צעד אחד רחוק יותר ולפתוח מסעדה, קייטרינג או מאפייה דעו כי מדובר בתהליך הדורש מעט השקעה. פתיחת מסעדה כוללת מלבד הכנת התפריט, בחירת המיקום האידאלי והכשרת צוות עובדים נאמנים גם תכנון אסטרטגי ונכון של המטבח (קראו על תכנון מטבחים למסעדות). המטבח הינו לב ליבו של כל מקום אשר מייצר אוכל, שם מתרחשים הדברים האמיתיים ולכן זהו המקום אשר דורש את החשיבה העמוקה ביותר. מעבר ליופי, פרקטיות ואסתטיות חשוב לתכנן את המטבח בצורה שבה הוא יעמוד בכל דרישותיו של משרד הבריאות. מטבח שאינו עומד בתקנות הנוקשות לא יאפשר לעסק שלכם לקבל את הרישיון לו הוא זקוק על מנת להתחיל לפעול.
במה עוסקות תקנות מטבחים?
כאשר אתם חושבים על הקמת מטבח לעסק אתם לבטח חושבים על הדרך הפרקטית והיעילה ביותר להקים אותו. על מספר רב של מקומות אחסון אשר יכילו את כל הכלים הגדולים, על שטח גדול ורחב אשר יאפשר למספר רב של אנשים לשהות בו או שאולי אתם בכלל עסוקים בנראות הכללית של המטבח. אך מסתבר כי ישנם דברים נוספים עליהם יש לחשוב.
כל עסק במדינת ישראל זקוק לרישיון על מנת להתחיל ולפעול. במקרים בהם העסק שלכם זקוק אף למטבח ישנו צורך גם באישור מטעם משרד הבריאות. מטרתו של משרד הבריאות בהוצאת תקנות למטבח היא לדאוג הן לבטיחותם של העובדים בעסק והן לרווחתם הכללית של הלקוחות העתידיים. התקנות כוללות סעיפים שונים כגון סוג הקרמיקה לרצפה, אמצעי אוורור, כיבוי אש ועוד.
בכדי לעבור בהצלחה תהליך קבלת רישיון לעסקים, ובכדי לעמוד בכל התנאים והתקנות של משרד הבריאות חשוב להיעזר בחברה המתמחה בנושא שתעזור לכם לצלוח את התהליך בפשטות.