איך יודעים מתי להזמין אינסטלטור? מהו תפקידו ומהם השירותים שהוא נותן? על זאת ועוד נדבר במאמר זה.
מהו תפקידו של האינסטלטור?
ממש כפי שתפקידו של החשמלאי לעזור בכל מה שקשור למערכת החשמל בבית, כך תפקידו של האינסטלטור לעזור בכל מה שקשור במערכת המים בבית. בנוסף לצנרת הפנימית של הבית, האינסטלטור עוזר גם בצנרת של הביוב, גם אם מדובר במערכת משותפת של מספר דירות בבניין משותף.
סיבות להזמין אינסטלטור
בכל פעם, שמתגלה בעיה במערכת המים חשוב להזמין את האינסטלטור בהקדם האפשרי. כיצד מזהים את הבעיה? ובכן, אם רק שמים לב לפרטים הקטנים, זה די פשוט! מים שאינם יורדים כבעבר לביוב, רחשים משונים ממערכת הביוב, ריח רע מהביוב, רטיבות בקירות וכך הלאה. ככל שתקדימו להיות ערניים למתרחש ולהזמין אינסטלטור, כך תוכלו להימנע מתקלות חמורות יותר ומהוצאות מיותרות.
לא על האינסטלטור לבדו
לעתים האינסטלטור נדרש להיעזר בכלי עבודה ייעודיים לתקלות שונות במערכת המים והביוב. מרבית הכלים האלו, נמצאים בהישג ידו של האינסטלטור בכל פעם שהוא מגיע לתת שירות, אך לעתים מדובר בכלים, שאינם נמצאים בהישג יד ולכן חשוב לתאר את התקלה היטב לפני הגעתו אליכם ואף להתאזר בסבלנות במידה ויש בהם צורך והם לא בנמצא. דבר זה, דורש במרבית המקרים, חזרה של האינסטלטור כעבור מספר שעות ואף ביום למחרת.
לא רק בבית
אם עד עכשיו דיברנו על מערכות מים ביתיות, חשוב לציין, שגם כאשר מדובר על מערכת מים של משרד, בית ספר, קניון, בית כנסת, או כל מקום אחר ויש תקלה, כדאי להיעזר באינסטלטור. האינסטלטור הוא הכתובת שלכם לכל בעיה בכל מערכת מים וביוב.
מניעת תקלות
תאמינו או לא, אבל מרבית התקלות נובעות מהגורם האנושי. שימוש לא נכון במערכת המים גורמת למרבית התקלות! לדוגמה, השלכת מגבונים אל האסלה, אי הקפדה על ניקיון חורי הניקוז ברחבי הבית ועוד. כל אלו גורמים לסתימות במערכת ואמנם חוסכים מעט זמן בעת השימוש, אך מבזבזים זמן וכסף רבים כאשר התקלה נוצרת.