תוכנית עסקית למסעדות ובתי קפה

עפ"י הערכות שונות פועלים בישראל קרוב ל-10,000 בתי קפה ומסעדות. מדי שנה נפתחים מאות מקומות חדשים שמאמינים כי מצאו את נוסחת הקסם שתמשוך את הציבור ותהפוך אותם לטרנדיים ורווחיים, אבל במקביל גם נסגרים לא מעט בתי קפה ומסעדות – למעשה, 7 מכל 10 מסעדות נסגרות תוך פחות מ-5 שנים מיום פתיחתן!

בהתאם, קל להבין מדוע נדרשת תוכנית עסקית למסעדה. למעשה פתיחת מסעדה ללא מודל עסקי מגובש היטב כמוה כהתאבדות כלכלית, ובהחלט מומלץ להימנע מכך.

מה כוללת תוכנית עסקית למסעדה?

המרכיב החשוב ביותר בתוכניות עסקיות של מסעדות הוא קונספט מדויק.

חשוב לציין כי הקונספט לא חייב להיות מהפכני, אם כי כן חשוב שיהיה בו ייחוד מסוים. בנוסף חשוב מאוד שהקונספט של המסעדה יהיה אטרקטיבי מספיק לקהל יעד גדול דיו.

כך למשל פתיחת מסעדה בימינו ללא היצע נרחב מספיק לצמחונים וטבעונים עלולה להתגלות כטעות. גיבוש תוכנית עסקית למסעדה ואפיון קהל היעד הרצוי ימנע מן הסתם טעויות מסוג זה.

לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן

תוכניות עסקיות למסעדות כוללות גם התייחסות מפורטת ללוקיישן הרצוי.

הסיבה לכך היא שעבור סוג זה של עסקים למיקום של העסק עשויה להיות השפעה קריטית על מידת הצלחתו.

מיקום במתחם שממילא יש בו תנועה רבה של אנשים עשוי לחסוך סכומי כסף משמעותיים בשיווק. כמו כן חשוב לבחור לוקיישן שיתאים לקהל היעד של המסעדה, וכן ייקח בחשבון מגמות עתידיות.

מימון

הקמת מסעדה דורשת משאבים כספיים רבים, וגם על כך יש לתת את הדעת כשיוצרים תוכנית עסקית למסעדה או בית קפה.

יש להקפיד לקחת בחשבון את כל ההוצאות הנדרשות במסגרת הקמתה של המסעדה, בתוספת מרווח נשימה גם לאחר שהמסעדה מוכנה לקבל אורחים (גם למקרים שבהם ישנן הוצאות בלתי מתוכננות וגם כדי לאפשר את הפעילות השוטפת בתחילת דרכו של המקום).

גיבוש נהלי עבודה מדוייקים

על התוכנית העסקית של המסעדה לכלול גם התייחסות לנושא גיבוש נהלי עבודה מדויקים.

לפרק זה בתוכנית 2 מטרות עיקריות: ראשית, להבטיח התנהלות יעילה ועלות מזון (פוד קוסט) ועלות עבודה נמוכות ככל האפשר (מבלי לפגוע באיכות האוכל והשירות); ושנית, להבטיח כי המטבח של המסעדה או בית הקפה יתנהל עפ"י התקנות של משרד הבריאות.

Scroll to Top