אז יש לכם רעיון גאוני שמטרתו לייצר כמה שיותר הכנסות ועדיין משהו חסר באופק? מגיעים או שומעים על מצבים בהם יזמים עסקיים צעירים נופלים בדרך להצלחה כי לא ידעו איך לממש רעיון? אם זה נשמע לכם מוכר, אתם בטח מכירים גם את העניין של חוסר הכלים בשיחה עם הלקוח המתאים. במיוחד עבורכם, כמה דברים על טעויות שאנשים עושים בגלל בחירת תוכנית עסקית שגויה.
אז הבנתם נכון, המון אנשים חוזרים על אותה טעות ונכנסים בכל הכוח על פתיחת עסק מבלי לתת מחשבה על תכנית עסקית ברורה. כדי שזה לא יקרה לכם, להלן כמה טעויות ומה כדאי לעשות במקום.
טעות מס' 1: לא בונים נכון תכנית עסקית
הטעות הגדולה ביותר היא לא לבנות נכון תכנית עסקית. זו טעות קריטית, כי להיכנס לתכנית גדולה של פתיחת עסק מבלי לתכנן לפני, עלול להיגמר רע ולבזבז את כל המשאבים והכספים שחסכתם מבעוד מועד.
אז מה לעשות?
פשוט לעשות, לבנות תכנית עסקית נכונה המתחלקת לשניים, שזה אומר מהות כלומר מה ההצעה ומה הרווחיות וכמובן היבטים טכניים. זה קריטי וחשוב כי מעבר לרעיון המהמם שלכם, כתיבה של תכנית לא מסודרת, תשיג לכם גם תוצאות של עסק לא מתוכנן כראוי המוביל לאבדון. כאמור, תכנית עסקית משקפת את המציאות ואת החיים ומכאן שחשוב לדעת למה באמת, אבל באמת רוצים את ההשקעה בעסק. מכאן, חשוב להקדיש לכך לא מעט מחשבה.
טעות מס' 2: לא מבינים מי היזם בפועל
טעות שנייה היא לא להבין מי היזם ומה למעשה הוא מביא. אם תשאלו את מיטב המתכננים הם יעידו כי רוב ההשקעות מתבססות קודם כל על אנשים ועל צרכים.
טעות מס' 3: לא מכירים את המתחרים
טעות קריטית נוספת היא לא להכיר את המתחרים שלכם, זו טעות גדולה כי אם לא תבינו מה הם עושים איך תדעו מה היתרון או החיסרון שלכם מולם?
מה צריך לעשות?
טוב, הרי זה ברור, אם אתם אחד מאותו תחום זה מעולה ומאידך, אתם בטח לא אחד ומכאן שזה הופך את הסיפור ליותר מאתגר וקשה. אז קודם כל חשוב לבדוק מה מציעים המתחרים, לחפש את היתרונות שלהם ואת החסרונות שלכם אל מול המוצר הדומה שאתם מציעים- בגדול לכבד את התחרות של האחר ולהכיר.