יום בהיר של שמש, אין שום עננים – אני וכל החבר'ה בשמש מתבשלים. מזג האוויר הישראלי בקיץ אינו עושה חסד עמנו ולכן אם אנחנו רוצים להתרווח בגינה היפה שלנו או לצאת אל חוף הים הקרוב לביתנו, עלינו להצטייד בהתאם עם אמצעי הצללה כלשהו – שמשיות לגינה או שמשיות לים. אך האם זו יכולה להיות אותה שמשיה? מה ההבדל בין השתיים? לנו הפתרונות!
קודם כל, איפה שלא נהיה, חשוב שנשהה במקום מוצל וקריר ככל הניתן. שמשיה היא ללא ספק אמצעי ראוי לשם כך, אבל כל שמשיה צריכה להיות מותאמת לצרכים שלנו. אם לצורך העניין אנחנו חפצים ברכישת שמשיה לגינה – עליה לא רק להצליל עלינו כי גם להתכתב בעיצוב שלה עם יתר הריהוט שיש לנו בגינה, אפילו גריל גז. אם כל הרהיטים בצבע ורוד פסטל מהמם חושים, למשל, שמשיה ירוקה קרמיט לא כל כך תשתלב… בים לעומת זאת, אנחנו לא צריכים לעשות התאמות צבעים, ולכן שמשיה לים יכולה להיות בכל צבע שבא לנו בטוב (אלא אם אנחנו ממש קטנוניים וחשוב לנו שהשמשיה תואמת לצבע בגד הים שלנו…).
הגודל קובע – במיוחד כשאת שמשיה
אתם יודעים, זה כמו עם מטריות, שמשיות לים ושמשיות לגינה ניתן להשיג במגוון רחב של גדלים. זהו למעשה פרמטר מאוד מכונן בבחירת שמשיה. יש אנשים שרוצים לכסות את כל הגינה שלהם, ולכן עליהם למצוא שמשיה לגינה במידות המתאימות לגודל הגינה. במקרה זה השמשיה מגנה לא רק מפני קרני השמש אלא גם שומרת על שאר ריהוט הגינה מפני לכלוך, דהיית צבע ועוד. או לחילופין, יש אנשים שרוצים שהשמשיה תהיה בגודל מספק עבור אירוח של כמות אנשים מסוימת סביב שולחן וכיסאות. לעומת זאת, כשבוחרים שמשיה לים היא לרוב בגודל שמספיק לכיסוי של עד ארבעה אנשים בלחץ, ולכן היא אינה ענקית. מה גם שמדובר בשמשייה מתקפלת שאמורה להיכנס לתא מטען של מכונית, ולא הגיוני שהיא תהיה בגודל של שמשיה המכסה שטח כל כך נרחב.
זה מה זה בסיסי
הבדל נוסף וברור מאוד בין שמשיה לים לבין שמשיה לגינה הוא הבסיס שלהן. לשמשיית גינה מומלץ כי יהיה בסיס כבד על מנת כי זו תוכל להחזיק את כל גודלה של השמשיה, כולל במזג אוויר "סוער" של רוח חזקה. שמשיה לים לעומת זאת, פשוט תוקעים בחול ויש לה בסיס קל הרבה יותר.