תהליך רישום פטנט בישראל – מא' ועד ת'

אחד ההישגים הגדולים ביותר של כל איש מחקר ופיתוח הוא, השלב בו הוא מצליח להמציא פטנט מסוים. יש אנשים שעובדים שנים על המצאת פטנט אשר בסוף נשאר בגדר רעיון בלבד, לעומת זאת, יש מקרים בהם אנשים מצליחים לייצר שורה של רעיונות ואלה מוצאים את דרכם לשימוש במכשירים שונים.

בשביל להיות בעל פטנט, לא מספיק להיות זה שממציא אותו אלא צריך גם להיות זה שרשום עליו באופן רשמי. קיים תהליך רישום פטנט מסודר אשר מארגן ומסדיר את כל הנושא בצורות שונות. המטרה של תהליך זה הוא למנוע מצב בו אדם יוצר פטנט אך מישהו אחר משתמש בו מבלי לשלם על כך. בסופו של דבר, אנשים ירצו להמציא פטנטים רק אם הם יוכלו להרוויח מזה, לכן יש חשיבות גדולה לתהליך הרישום.

לפני שנסביר כיצד מתבצע התהליך באופן מעשי, חשוב להדגיש שתי נקודות הראשונה, לא כל פטנט שממציאים מצליח, שכן לעיתים הוא חסר שימוש ולעיתים הוא נוצר בתזמון לא נכון (מוקדם או מאוחר מדי), נקודה שנייה, בדרך כלל חברות אחראיות על רישום פטנטים וגם אם אחד מעובדי החברה יצר פטנט, עדיין, הוא יירשם על שם החברה (זה נכון גם לגבי מוסדות לימוד שאחראים על מגוון רחב של פטנטים בכל העולם)

כיצד רושמים פטנט בישראל

בשלב הראשון, יש להגיש בקשה לרישום פטנט, הבקשה תוגש למשרד הפטנטים שיושב במשרד המשפטים. תהליך הבקשה ייבחן מספר שנים, בשלב זה חשוב לומר, אין לבעל הפטנט שום זכות עליו. במהלך תהליך הבקשה יכלול סקירה של הפטנט, תוכניות אב טיפוס, מטרת השימוש בו, את מי הוא אמור לשרת וכיצד. כמו כן ייבחן האם יש פטנט דומה, האם הוא פוגע בפטנטים אחרים וכן מה התהליך הפרוצדוראלי במהלכו הוא נוצר (מי אחראי עליו, כיצד הוא נוצר ועוד).

יש לציין, חשוב לרשום את הפטנט לא רק בארץ אלא במקומות אחרים בעולם על מנת שגם שם הוא יירשם ואז לא יהיה ניתן לעשות בו שימוש אלא באישור. בסופו של דבר, הפטנט יירשם למשך עשרים שנה ולאחריו השימוש בו יהיה חופשי לכולם.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top