אנחנו עובדים קשה מאוד עבור המשכורות שלנו, ומחויבים להפריש חלק מהן למדינה. תשלום מסים כחוק הוא כמובן חובה, אולם במקרים מסוימים אנחנו משלמים סכומים גבוהים מדי שלא לצורך. כשזה המצב, זכותנו המלאה לדרוש החזר מס.
כיצד לדרוש החזר מס?
ניתן לדרוש החזרי מס לשכירים רטרואקטיבית עד 6 שנים אחורה. מומלץ כמובן לא להמתין ולממש את הזכאות לקבל את ההחזר, שעשוי להסתכם בסכומי כסף בלתי מבוטלים, בהקדם האפשרי כשלצורך בירור האם גם לכם מגיעים החזרים בגין תשלום יתר של מסים ניתן להתייעץ עם מומחים בתחום.
ישנן שתי דרכים עבור שכיר לקבל החזר מס: לפנות ישירות לפקיד השומה במשרדי מס הכנסה הרלוונטיים לאזור המגורים או באמצעות הנהלת החשבונות במקום העבודה. פנייה ישירה היא באמצעות טופס 135 שאליו מצורפים מסמכים שיש להם רלוונטיות לתביעה, ועוד חשוב לציין כי לא ניתן לבקש החזרי מס לשכירים דרך האינטרנט או הדואר אלא יש להגיע למשרדי מס הכנסה. במקרים אלה הסכום שמגיע לאדם יועבר ישירות לחשבון הבנק שלו. בחלק מהמקרים – ובפרט אם תשלום היתר של המסים הוא עקב טעות של הנהלת החשבונות במקום העבודה – ניתן לקבל את ההחזר דרך הנהלת החשבונות והסכום יופיע בתלוש המשכורת של האדם.
באילו מקרים מגיעים החזרי מס לשכירים?
מקרה אחד שבו מגיע החזר מס לשכיר הוא כאמור כשמתרחשת טעות במחלקת הנהלת חשבונות בעסק שבו הוא עובד. מקרה אחר הוא אי ניצול כל נקודות הזכות המגיעות על-פי חוק לכל אדם – בין השאר מוענקות נקודות זיכוי לחיילים משוחררים, לתושבי הפריפריה, להורים לילדים ועוד. גם בעבור תרומות שונות מגיעים החזרי מס לשכירים ועוד מצב שבו כדאי לבחון באופן מעמיק האם מגיע החזר עבור תשלום יתר הוא כשעובדים בשני מקומות עבודה או יותר ולא מבצעים תיאום מס.
עוד כדאי לדעת שאדם שמפוטר או מתפטר במהלך השנה עשוי להיות זכאי להחזרים. הסיבה לכך היא שכשמנכים ממשכורתו של אדם סכום כזה או אחר, הניכוי מבוסס על ההנחה שהוא יתמיד לעבוד במשך כל השנה באותה עבודה, אבל אם הוא מתפטר או מפוטר, ולא עובד מספר חודשים כך שהכנסתו השנתית נמוכה מהצפוי, הרי שנגבה ממנו סכום גבוה מדי והוא זכאי להחזר.