מה חשוב לדעת על רישום קבלן רשום?

בישראל מתנהלות בכל נקודת זמן נתונה שלל עבודות בנייה ועבודות הנדסיות. כדאי לדעת כי חלק מעבודות אלה ניתן להפקיד רק בידי קבלן רשום – כלומר קבלן שנכלל בפנקס הקבלנים, רשימה מפורטת ומפולחת בהתאם לענף הפעילות הספציפי (בנייה טרומית, שיפוצי, עבודות אספלט, איטום מבנים, עבודות עפר, ביצוע קווי מים וביוב וישנם עוד רבים כמובן) וכן לפי הסיווג של הקבלן.

את פנקס הקבלנים מנהל גוף שנקרא רשם הקבלנים. גוף זה, שהוא חלק ממשרד הבינוי והשיכון, אחראי באופן טבעי על רישום קבלנים, וכדאי לכל קבלן להכיר את הנהלים כדי לבצע את התהליך הבירוקרטי במינימום זמן.

המסמכים הנדרשים לרישום קבלן יחיד

רישום קבלן רשום כשמדובר על קבלן יחיד כרוך בהגשת בקשה (ניתן להגיש באופן מקוון). אל הבקשה יש לצרף צילום של תעודת הזהות, אישור על כך שהוא מנהל פנקסי חשבונות כחוק, תעודת עוסק מורשה, תצהיר כי אין לו הרשעות פליליות וכן מסמכים המעידים על שני המרכיבים החיוניים לכל מי שעוסק בעבודת בנייה והנדסה: השכלה רלוונטית וניסיון משמעותי.

מסמכים שמעידים על השכלה יכולים להיות תעודת בוגר של בי"ס להנדסאים או לטכנאים, רישום בפנקס המהנדסים והאדריכלים או בפנקס ההנדסאים והטכנאים, או גיליון ציונים רלוונטי. לגבי הניסיון ההכרחי, לא יבוצע רישום קבלן רשום ללא תצהיר, חתום כחוק ע"י עורך דין, בדבר לפחות 2 שנות ניסיון (ובמקרים מסוימים ניסיון של 4 שנים ומעלה) בביצוע עבודות בענף שבו מבקש איש המקצוע להירשם.

מדוע כדאי להקפיד על רישום קבלן רשום?

רישום קבלן רשום הוא תהליך שמחייב הקדשת זמן ותשומת לב – אבל כדאי לעבור אותו (אגב, ניתן להיעזר בגופים דוגמת היחידה לרישום קבלנים כדי לצמצם את פרק הזמן ולהבטיח רישום מהיר ללא עיכובים מיותרים).

הסיבה העיקרית היא שללא רישום בפנקס הקבלנים, פרויקטים רבים חסומים למעשה בפני אותו קבלן, גם אם יש לו יכולות גבוהות וניסיון עשיר בתחום פעילותו. בהתאם הרישום הנ"ל מרחיב את אפשרויות התעסוקה של כל איש מקצוע בתחום ההנדסה והבניין ומאפשר לו לבחור פרויקטים מתגמלים במיוחד מבחינתו.

Scroll to Top