סוגי מערכות אבטחה לבתים משותפים

בשנים האחרונות, אנחנו יכולים לראות יותר ויותר בתים משותפים אשר מותקנים בהם מערכות אבטחה מסוגים שונים. אם בעבר, רק מבנים יוקרתיים או מבני משרדים היו נוהגים להתקין מערכות שכאלה, הרי שכיום אנחנו יכולים לראות כיצד גם מבני מגורים משותפים רגילים, סטנדרטיים, פונים אל ביג מערכות אבטחה להתקנת מערכות אבטחה מסוגים שונים.

לפני שאנחנו נציג כמה סוגים של מערכות ולשם מה רצוי להתקין אותן, צריך לומר, ניתן להתקין מערכות כאלה בשלב בניית המבנה, וכן ניתן להוסיף מערכות כאלה בשלבים מתקדמים יותר כשהמבנה כבר מאוכלס ונעשה בו שימוש. כמו כן, אנחנו יכולים להתקין את המערכת בהתאם לצרכים שלנו, על פי ייעוץ של איש מקצוע, אשר בוחן את המבנה וכיצד ניתן להתקין בו מערכת אבטחה מתאימה.

כאמור, אנחנו יכולים לראות מערכות אבטחה מסוגים שונים לבתים משותפים. בדרך כלל במבנים כאלה, אנחנו נמצא מערכת שכוללת גלאים ומצלמות, כאשר רק בתוך הבתים עצמם נמצא גם אזעקות. הסיבה היא, שהמצלמות יאפשרו לתעד כניסה ויציאה של גורמים לא מורשים או כל מעשה ונדליזם שמתבצע במקום, הגלאים יאפשרו לאתר, למשל, דליקה או כל דבר אחר שמעלה עשן. מצד שני, אזעקות יאפשרו להתריע על כניסה של גורמים זרים לבתים.

ישנם מבנים משותפים שיהיו מחוברים למוקד, וכך בכל פעם כשיש התרעה מסוימת, אז תישלח ניידת. במבנים גדולים ומבוססים, ייתכן שיהיה חדר מצלמות במקום עם מאבטח שיקפיד לבדוק מה מתרחש במבנה, באמצעות מעקב אחרי מה שהמצלמות מתעדות. צריך לומר, אותן מצלמות ישלחו את הצילומים אל מחשבים שישמרו אותם למשך זמן מסוים.

בדומה למבנים פרטיים, גם במקרה של מערכות אבטחה במבנים משותפים, אנחנו יכולים למצוא אפשרות לשלוט על כל המערכת ולדעת מה קורה במבנה, מרחוק. כך למשל, אב בית או כל גורם אחר, יכול לדעת בכל רגע נתון מה קורה, ואם יש התרעה למשהו, הוא יכול להגיע למקום בעצמו או ליצור קשר עם המשטרה או גורם אחר.

צריך לציין, מלבד מצלמות וגלאים, מרבית המבנים החדשים כוללים גם שערים מאובטחים עם קוד כניסה, שערי חניה חשמליים ואמצעים אחרים שמקשים על כניסה של זרים למקום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top