מה העונש של נהיגה תחת השפעת סמים

כל שימוש בסמים בכלל מזוהה אמנם כבעיה חברתית זה זמן רב, אך אופן וחשיבות השפעתו על הבטיחות בדרכים עלתה לאחרונה לשיח פורה בעם שזולג כמובן לנושא הסמים או הקנאביס בכלל לרצון ללגליזציה והיתרים מגוונים אחרים.

סוגי סמים והשפעתם 

לכל סם בכלל יש פוטנציאל להשפיע לרעה על נהיגה בטוחה גם אם נחשוב שממש זה לא בכיוון. מעבר להבחנה האישית של כל אחד ואחד על השפעת או אי השפעת הסם עלינו בזמן נהיגה, ישנה סטטיסטיקה אחרת שלפיה פועלים ברוב המקרים ובמיוחד בענייני תעבורה ונהיגה שאז כל סיכון וסיכון יסוכל מיד על ידי הגורמים לכך.

ברשימת הסמים הכוללת סמים לא חוקיים ומגוון תרופות המשפיעות על האדם בזמן הנהיגה, יחולו כמובן כל החוקים הקיימים לנוהגים ברכב בהשפעה של כל סם. אחרי שנקבע שסם מכל סוג שהוא ישמש אותנו כפוטנציאלים לפגיעה ברכבים ומשתמשי הדרך, יהיה עליו איסור מוחלט וכל העונשים הכתובים בחוק יחולו גם עלינו.

איך להימנע מנהיגה תחת השפעת סם 

מאמצים רבים הושקעו בתחום המניעה של נהיגה בשכרות ונהיגה תחת השפעת סם שהיו עד עכשיו שטחיים ופחות יסודיים והחלטיים ולרוב התקיימו תוכניות חינוכיות שלא זכו להערכה. פעולות שנעשו למניעת נהיגה תחת השפעת סמים מסתמכות על חינוך ועל מודעות לעבירה והרתעה דרך אכיפה קפדנית של משטרת ישראל.

איך אדע שאני בהשפעת סמים 

בהגדרה, שיכור בהתאם לסעיף פקודת התעבורה:

  1. מי ששותה משקה משכר בעת נהיגה או בעת שהוא ממונה על הרכב.
  2. מי שבגופו מצוי סם מסוכן או תוצרי חילוף חומרים של סם מסוכן;
  3. מי שבגופו מצוי אלכוהול בריכוז הגבוה מהריכוז שקבע שר התחבורה, בהתייעצות עם שר הבריאות ובאישור ועדת הכלכלה של הכנסת
  4. מי שלפי דגימת נשיפה מצוי בגופו אלכוהול בריכוז העולה על 50 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף או לפי דגימת דם – שכמובן תעשה לאחר זמן – בריכוז העולה על 10 מיליגרם אלכוהול ב – 100 מיליליטר דם

שוטר, רשאי לדרוש מנהג הרכב לתת לו דגימה של אוויר – נשוף מפיו – לשם בדיקה, אם מצוי בגופו אלכוהול.

קראו גם על: נהיגה מופרזת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top