אף אחד ממכם לא יכול לדעת מתי יגיע המועד של הרגע אשר בו יתהפכו התפקידים ותיאלצו לדאוג להורים שלכם, במקום שהם ידאגו לכם. לא תמיד יתרחש מצב זה ברגע אחד ובדרך כלל המצב השונה דורש ממכם לבצע החלטה מורכבת. השאלה שאתם צריכים לשאול את עצמכם – האם הנכם מעוניינים להכניס את ההורים שלכם לתוך כותלי מוסד של בית אבות או לחלופין להותיר אותם בסביבה אשר ידועה והטבעית להם ולתור אחר מענה בדמות של מטפלת סיעודית מורשית ומהימנה? במידה ואתם בוחרים בחלופה השניה, יש מספר פרמטרים שעליכם לתת את דעתכם עליהם, כדי לבצע בחירה במטפלת סיעודית שתהיה איכותית.
איך לבחור מטפלת סיעודית?
- קיומה של הדדיות – עליכם לשאול את המטפלת הסיעודית הייעודית מה היא מייחלת לקבל ממכם, האם יש מועדים ספציפיים אשר בהם היא זקוקה לימי חופש, האם יש לה דרישות מסוימות ממכם ובאופן כללי, עליכם לבדוק שיהיה נתיב תקשורת משוחרר ונעים בינכם.
- נגישות – מטפלת סיעודית תוכל לטפל בהורים שלכם באופן חלקי, מלא או עשרים וארבע שעות ביממה במשך שבעה ימים בשבוע והדבר תלוי בצרכים של ההורים שלכם ובמה שאתם תרים אחריו. מומלץ לכם לתכנן קמעה לטווח הארוך ולהגות האם ההורים שלכם נדרשים לקבל מטפלת סיעודית עבור משרה מלאה או שהם נדרשים למטפלת אשר פועלת על תשתית של מסגרת של שעות אשר תגדירו מבעוד מועד. אף במידה וכעת החלופה אשר הולמת אתכם הינה מטפלת סיעודית באופן חלקי, מומלץ לכם כי תבחנו אפשרות של גמישות עבור שינויים בטווח הארוך.
- לבצע תיאום של ציפיות, באופן זהה לכל עבודה, אף מטפלת סיעודית זכאית לשעות הסבה, ימי חופש או ימי מחלה, מפאת סיבה זו כדאי לכם מאוד לבצע תיאום של ציפיות, אשר יהיה ודאי ומקובל בקרב שני הצדדים ואף תתעדו אותו. באפשרותכם לעגן כל מיני היבטים שהנכם יכולים להיתקל בהם בטווח הארוך, כמו לדוגמה – באם המטפלת הסיעודית עשויה לעזור לכם בעוד אלמנטים, כמו בפעולת כביסה, בישול ואפייה, הנכם עשויים להתערב בצורת הטיפול אשר יוענק על ידה.
- התאמה – מטפלת סיעודית עשויה להיות איכותית ומקצועית ביותר, אבל עדיין לא תיווצר התאמה עבור הצרכים של ההורים שלכם. כדי לבחון את ההיתכנות של התאמה, עליכם להגדיר מבעוד מועד מה מידת הצרכים הספציפיים של ההורים שלכם, כמו לדוגמה, האם הם נדרשים למידה של תמיכה פיסית או נפשית ועליכם לוודא כי המטפלת הסיעודית יכולה להעניק זאת עבורם.