קיימים מאות צמחי מרפא אשר ניתן להשתמש בהם למגוון מצבים בריאותיים. ההשפעה שלהם על הגוף הינה מתונה ומאוזנת. כמו לכל תרופה – גם לצמחי המרפא עשויות להיות תופעות לוואי, כמו גם התוויות נגד ומינוני צריכה. לכן, מומלץ להשתמש בצמחי מרפא רק בהכוונתו של איש מקצוע ולאחר התייעצות.
דוגמאות לצמחי מרפא שמסייעים לבעיות נפוצות
אסטרגלוס – לאסטרגלוס תכונות אנטי ויראליות ואנטי זיהומיות, מקורו ברפואה הסינית, שם הוא נחשב כתרופה לחיזוק טחול וריאות. למעשה, הפעילות הרפואית העיקרית שלו הינה רבת ענפין, ומתמקדת בעיקר ב: חיזוק כללי, אנטי סרטני, אנטי חימצוני, ממריץ זרימת דם, נוגד וירוסים, מחזק חיסוני, מפחית ליחה. משתמשים בו לחיזוק מערכת החיסון, למניעת זיהומים של ווירוסים, לחיזוק גופני כללי, לטיפול באלרגיות, לשיפור תפקודי ריכוז, להגבת אנרגיה ולהמרצה, ולבעיות בדרכי נשימה, כמו אסטמה וברונכיטיס.
פלפל חריף – ברפואת צמחי מרפא נהוג להשתמש בפלפל החריף להקלה בכאבי שרירים, בכיווצי שרירים, לריפוי דלקות פרקים, בכאבים ראומטיים, כאבי גב תחתון, מניעה של כסיסת ציפורניים, חימום והמרצת זרם הדם, כאבי מפרקים וזרימת דם לקויה.
ילקוט הרועים – את עליו של ילקוט הרועים ניתן לצרוך למטרות הקלה במחזור כבד ובדימומים רחמיים לא שגרתיים, לטיפול בוורידים ברגליים, לדלקות בדרכי השתן, לטחורים ולאולקוס.
קינמון – הקינמון נחשב כצמח ממריץ ומחמם, ואת קליפת גזע העץ שלו נותנים למטרות הקלה בנזלת, שיעול, הצטננות ושפעת, הוא מסייע גם להקלה של גזים במעיים, תיאבון ירוד, חולשה וסוכרת סוג 2.
הל – בזרעי ההל מקובל להשתמש ברפואת צמחי המרפא כטיפול בבעיות עיכול, טיפול בחיידק בקיבה, גזים ונפיחות בבטן, בחילות, ריפלוקס, שיהוקים וגיהוקים, וכבדות בבטן אחרי הארוחה.
ארניקה – הארניקה הינו צמח רעיל מאוד, לפיכך השימוש בו הינו חיצוני בלבד, בצורה של משחה או קומפרס הוא טוב לטיפול בחבורות ובמכות יבשות שמעורבים בהן שטפי דם. השימושים שלו – כפי שהודגש – באופן חיצוני בלבד – לטיפול בשטפי דם, חבורות, נקעים, כאבי שרירים וכאבי פרקים.
אסקלפיאס – באמצעות שורש האסקלפיאס ניתן לפתור מצבים כמו ברונכיטיס, ובעיות בדרכי הנשימה, שפעת ודלקת ריאות.
לחצו כאן וקראו בצורה רחבה יותר על טיפול בצמחי מרפא!