נכון להיום ברוב המפעלים ניתן לראות דוד קיטור וזאת משום היתרונות הרבים המשויכים לו. דוד הקיטור הינו דוד שההספק שלו הינו יותר מ- 500 קוט"ש ותפקידו משמעותי ביותר במפעל. במאמר זה נספק לכם הקוראים מידע אודות דוד קיטור, חובותיו של אותו אדם שאמון עליו במפעל וטיפים חשובים.
דוד קיטור
דוד הקיטור מורכב ממספר חלקים עיקריים, מיכל המים, מערכת הבעירה ומערכת בקרה. מיכל המים מאגד בתוכו את "חומר הגלם" של הדוד (המים), המערכת שאמונה על כל הקשור אל הבעירה מבטיחה שריפה יעילה של דלק וזאת על מנת להפיק את אותה אנרגיית חום לה זקוקים ובאמצעות מערכת הבקרה יש פיקוח מתמיד על כל התהליכים הקשורים אל דוד הקיטור. הדלק בו משתמשים בדוד הוא סולר. הסולר יישרף במערכת הבעירה, יחמם את המים לטמפרטורה גבוהה מאוד וקיטור יתחיל לצאת.
מפעיל דודי קיטור
בהתאם לחוק התמ"ת לא ניתן להפעיל דוד קיטור ללא הסמכה. מפעיל דוד קיטור תמיד יקפיד על שמירה של מפלס תקין של מים ולחץ. תפעול מדויק ונכון של כל הקשור אל הבעירה וכיבוי האש בדוד, ההדלקה, ההכשרה של הדלקים, הטיפול השוטף במערכת המים של הדוד ווידוא שהמים במערכת זו מושבחים. בנוסף הוא יהיה אחראי על כל הבדיקות התקופתיות של הדוד, יוודא שהמערכת מתנהלת כפי שהיא אמורה להתנהל ומתפקדת במהלכה מדי יום ואם קורה ויש בעיה שמצריכה תיקון או החלפה הוא האדם שידווח על הדבר ויקפיד לתיקון או החלפה של הדוד.
דוד קיטור- דברים שכדאי לדעת
- השכרה- אם בעבר האפשרות היחידה שעמדה לרשות בעלי מפעלים הייתה רכישה של דודים, כיום יש גם אפשרות של השכרת דוד קיטור איכותי לתקופה עליה מחליט הלקוח. דבר שמשפיע באופן ניכר על ההוצאות ומייעל את העבודה במפעל.
- שימת לב- חשוב מאוד לוודא שאותו דוד אותו מחליטים לקנות למפעל הוא דוד איכותי שמתוכנן על בסיס טכנולוגי מתקדם, הנצילות שלו גבוהה ואורך חייו לא מוגבל. טרם קנייה או השכרה של דוד תמיד יש לוודא שעוביו של הדוד הוא 150מ"מ ולא פחות מכך והוא מספק את אותה תפוקה לה זקוקים במפעל.
לסיכום, נכון להיום נכון להיום ניתן להשתמש במפעלים בדוד קיטור לשם שריפת דלק מוצק מסוגים שונים.