מה הן ההשלכות של נהיגה בזמן פסילת רישיון?

רישיון נהיגה הינו בעצם גושפנקא, שהאדם רשאי לנהוג ברכב.

רישיון הנהיגה החל מגיל 17, כך שלפי החוק ניתן להתחיל את לימודי הנהיגה בגיל 16.5. ישנם מקרים כי המשטרה או בית המשפט פוסלת את הנהג להשתמש ברישיון מסיבות מסוימות.

 ישנם נהגים, העוברים על החוק, ונוסעים ברכבם, כאשר הרישיון שלהם פסול, ובכך הם לא רק מסכנים אותם, אלא גם את הסובבים אותם.

במאמר זה נתייחס אל ההשלכות בנהיגה בפסילת רישיון.

 

מה הן ההשלכות של נהיגה בזמן פסילת רישיון?

עברה של נהיגה בזמן פסילה נחשבת לעבירה חמורה ביותר בבתי המשפט בישראל, שפסילת רישיון  היא בעצם ציון העובדה כי האדם אינו  רשאי לנהוג בכבישים.

כאשר אדם נוהג, למרות שאין אישור לנהוג כמוה בעיני בין המשפט זלזול בחוק, אז לכן החוק הישראלי מתייחס אל נהיגה כאשר הרישיון פסול בחומרה רבה.

חשוב להבין, שבניגוד לעבירות אחרות, האדם אינו מודע להן, בעבירה הזו האדם בהחלט מודע לכך שרישיונו נפסל ולכן העונש הוא קשה ביותר ויכול להגיע עד לשלוש שנות מאסר. לכן על מנת להימלט מעונש מאסר, חשוב מאד להצטייד בשירות עורך דין תעבורה, אשר יבדוק היטב את הראיות בתיק, ובכך יוכל להמיר את עונש הכלא, שהוא עונש חמור לקנס או עבודות שירות.

 חשוב לציין כי בית המשפט אינו פותר את האדם מעונש כלל, ולכן במידה ושוטר תפס אדם נוהג ללא רישיון נהיגה עליו לפנות מיידית אל עורך דין.

עורך הדין יוכל בעזרת הכלים שיש ברשותו להגן על הנחשד שנסע ברכב ללא רישיון. לכן חשוב מייד לאחר התפיסה על ידי המשטרה ליצור קשר עם עורך דין מוקדם ככל האפשר על מנת שיהיה לו זמן לטפל בתיק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top