ענפי הרישום בפנקס הקבלנים

היום משרד השיכון אחראי לנהל פנקס המכיל רשימה מסודרת של כל הקבלנים המוסמכים לבצע עבודות מסוגים שונים. החל משנת 1993 הפנקס מחולק לענפי רישום שונים, הכוללים ענפים ראשיים לצד ענפים משניים. ענפי הרישום בפנקס הקבלנים התעדכנו בשנת 2018, וכיום מדובר על 4 ענפים ראשיים, אשר מתפצלים ל- 30 ענפי משנה. כל קבלן חייב להירשם אך ורק תחת הענף הרלוונטי לניסיון ולהסמכה שלו, היות וזהו הענף היחיד שבו הוא רשאי לבצע עבודות. ענפי הרישום המרכזיים כוללים בנייה, נמלים ועבודות ימיות, גשרים וכבישים או תשתית ופיתוח. ענפי המשנה מתפצלים למגוון רחב של תחומים שונים, כולל שיפוצים, בניית שלדים, איטום מבנים, פיתוח חצרות, מתקני מיזוג אוויר וקירור, עבודות אספלט, עבודות עפר וחציבה וכדומה.

ענפי הרישום בפנקס הקבלנים – כל מה שחשוב לדעת בתחום

קודם כל, חשוב להבין כי כל קבלן שרשום בפנקס הקבלנים מקבל סיווג בין 1 – 5. ככל שהקבלן בעל ניסיון רב יותר בביצוע של פרויקטים מסובכים ומורכבים, כך הוא זכאי לקבל סיווג גבוה יותר. קבלן בעל סיווג גבוה יכול לקחת על עצמו עבודות בהיקפים גבוהים יותר, דבר שיהיה כמובן משתלם יותר. לכל ענף ולכל סיווג ישנו סכום מרבי לביצוע העבודה, כאשר כל ענפי הרישום מחולקים גם לשלוש קבוצות שונות- א – ג. לכל אחת מהקבוצות האלו יש את הסכום המרבי עבורה, דבר שמגביל את הקבלן בלקיחת הפרויקטים השונים. קבוצה א' למשל, כוללת את ענף השיפוצים, חשמלאות, תקשורת במבנים, מתקני תברואה ופיתוח חצרות. הקבלנים אשר רשומים בקבוצה זו ומסווגים בסיווג 1, רשאים לקחת עבודות עד לסכום של 1,626,000 ₪ ואילו קבלנים המסווגים בסיווג 5 רשאים לקחת עבודות ללא הגבלת מחיר. הדבר נכון עבור שאר הקבוצות, כאשר המחירים משתנים בין הקבוצות והסיווגים השונים.

לסיכום, ענפי הרישום בפנקס הקבלנים מחולקים לפי ענפים ראשיים ומשניים, כך שכל קבלן רשאי להירשם בתחום ההתמחות שלו (מידע נוסף גם באתר מכלל). מעבר לכך, ישנה חלוקה ל- 3 קבוצות שונות, כאשר כל קבוצה כוללת מספר ענפים. בתוך כל קבוצה ישנה חלוקה לסיווגי הקבלנים, כאשר לכל סיווג ישנה הגבלה בסכום העבודה המקסימלי.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top