זכויות יוצרים באינטרנט – מה מותר ומה אסור?

כתבתם פוסט נהדר וראיתם ששיתפו אותו מאות אנשים? זה נהדר, לזאת כיוונתם. אבל מה קורה כאשר מישהו מעתיק את הפוסט שלכם ללא השם שלכם, ועוד לוקח לעצמו את כל הקרדיט והמחמאות? מה קורה כאשר הפוסט הופך גם לבעל פוטנציאל להפקת רווחים למעתיק הפוסט כי הוא מפרסם אותו גם בתור מאמר בשכר? זה בדיוק מה שמשרד שמטפל בזכויות יוצרים באינטרנט עושה – מבדיל בין המותר לאסור ומוודא שיתוקן העוול שעשו ליוצרי תוכן מקורי שיכולים להוכיח זאת ולקבל עליו את קרדיט ואת ההכנסות. 

קרדיט הוא יותר מרק כבוד

מוניטין של אדם נבנים גם על פי התכנים שהוא יוצר אם מכך הוא מתפרנס או כשהוא רוצה לשתף אותם עם אחרים. דרכו הייחודית היא שלו ואופני היצירה אמורים לבנות לו מוניטין שיביאו לו גם הכרה, גם מעמד, ובעיקר הכנסות ורווחים. נהוג לחשוב בטעות שכל מה שמשותף באינטרנט הוא חסר קרדיט או לא מחויב בשמירה על קניין רוחני, אבל זה אינו לגמרי נכון. מה שנכון הוא שיש בהחלט פרסומים שמשותפים לרבים ויוצריהם מוכנים לשיתוף הזה משום שלכך נוצרו. יש תכנים שאסור להעתיק ולא רבים יודעים זאת.

מתי יש זכויות יוצרים שיש להגן עליהן?

יש תכנים שברור שרבים חושבים אותם באותה צורה ולכן זה טריוויאלי מדי מכדי להיות ייחודי. אולם יש תכנים שהם ייחודיים ומובהקים ונושאים את שמו של היוצר, ועליהם יש זכויות יוצרים שמותר לשתף רק בהסכמת היוצר. כדי להבין מהן זכויות היוצרים שלכם, במיוחד אם אתם פועלים בתחום האינטרנט, ומתי מנצלים לרעה את השיתופיות ברשת כדי לגזול מכם זכויות, יש להתייעץ עם עורכי דין מומחה לדיני אינטרנט כדי להבטיח את הקניין הרוחני שלכם, במיוחד אם הוא מניב הכנסות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top