מחיקת רישום בי די אי שלילי היא משימה מורכבת אבל בהחלט לא בלתי אפשרית בנסיבות מסוימות. לאור התועלת הרבה של הפעולה כדאי לבדוק את ההיתכנות, כשישנן חברות מקצועיות שמבצעות בדיקה מקדמית ללא עלות וללא התחייבות.
למה כדאי לנסות לבצע מחיקת רישום בי די אי שלילי?
מחיקת רישום בי די אי שלילי היא צעד כמעט הכרחי – כשהוא אפשרי כמובן. כל עוד הרישום שלילי לא ניתן לקבל כרטיס אשראי, ולמעשה גם כרטיסים קיימים עלולים להתבטל ע"י חברות האשראי. בנוסף קשה עד בלתי אפשרי לקבל הלוואות, וגם כשכבר מקבלים תשובה חיובית על בקשה להלוואה הריבית תהיה גבוהה מאוד – עד כדי כך שההלוואה תהפוך לבלתי משתלמת.
בהתאם אנשים שהצליחו למחוק רישום בי די אי שלילי מתארים שינוי משמעותי מאוד בחייהם בעקבות הסרת המגבלות.
באילו מקרים אפשר למחוק רישום שלילי?
החברה שמבצעת את הרישום, קופאס בי די אי (Coface BDI), מתבססת על מידע שהיא מקבלת מגורמים שונים אודות התנהלות פיננסית בעייתית – בנק ישראל, לשכות הוצאה לפועל, בנקים ועוד.
בחלק מהמקרים המידע שמתקבל שגוי. כשזה המצב, ניתן לבצע מחיקת רישום בי די אי שלילי, אבל לשם כך תצטרכו כמובן ליידע את החברה. לאחר הפנייה ל-BDI החברה פונה אל הגוף שדיווח על ההתנהלות שלכם לקבלת תגובה. אם תוך 30 יום לא מתקבלת תגובה, הרישום נמחק. אם הגוף מודה בטעותו, הרישום כמובן גם כן נמחק. אם מקור אותו מידע שלטענתכם הינו שגוי לא מאשר את הטענה, חברת BDI תבחן את הגרסאות ותחליט האם להותיר את הרישום השלילי או למחוק אותו.
הפתרון הטוב ביותר – להימנע מרישום שלילי
כמו במקרים רבים אחרים, כדאי להקדים תרופה למכה ולהתנהל באופן זהיר ומושכל כך שלא תהיה סיבה כלל לרישום בי די אי שלילי.
התנהלות פיננסית חכמה כוללת איתור כספים (באמצעות מומחים בתחום או דרך הר הכסף), היצמדות לתוכניות עסקיות שנבנו על סמך מחקר יסודי, שמירה על איזון בין הכנסות להוצאות ועוד צעדים הכרחיים, כשבמידת הצורך כדאי לקבל גם ייעוץ כלכלי ממומחים.