הכנת דו"חות מס אמריקאיים – לבד או על ידי חברה?

הכנת דו"חות מס, גם בישראל נשמעת כמשימה שרק המחשבה עליה גורמת לכאבי ראש. רוב הישראלים מעדיפים לעשות זאת באמצעות רואה חשבון, שכן הוא הבא כוח שלהם מול רשויות המס בישראל, ובעיקר חוסך להם זמן יקר בהכנת דו"חות מס אמריקאיים הרלוונטיים ובמקרים רבים אף דואג להם להחזרי מס. אין מניעה להגיש דו"חות מס לבד כמובן, אבל צריך לכך את הידע הנדרש, הניסיון ואת אורך הרוח.

מה לגבי דו"חות מס אמריקאים?

אם חשבת שלהגיש דו"חות מס בישראל זהו דבר פשוט, בארה"ב הדבר עשוי להיות מורכב עוד יותר. שכן, דו"חות מס מוגשים אחת לשנה, ואין בארה"ב אבחנה בין שכיר לבחרה המגישה לדיווחי מס. חשוב לציין, דיווח מס לא חייב לגרור עימו תשלומי מס כמובן, אולם הדיווחים הם חובה.

מתי מגישים דו"חות

לאזרחים אמריקאים, גם אם הם אינם מתגוררים בארה"ב, למחזיקי גרין קארד וכן לכל מי שמנהל פעילות עסקית בארה"ב והוא רשום כ-LLC. אזרחים ומחזיקי גרין קארד המתגוררים בארה"ב מחויבים בדיווחי מס עד ל-15.4 על השנה האחרונה, ומי שאינו גר בארה"ב, מקבל הארכה להגיש את דיווחי המס עד ל-15.6. רשומים כ-LCC יגישו דו"ח ב-15.3 אולם ניתן לקבל הארכה עד ה-15.10.

יצוין, שאי הגשת דו"חות המס עשויים לגרור עימם קנסות של עד 25,000$.

אז איך להגיש את הדו"חות לבד או עם חברה?

כמובן שניתן להגיש את הדו"חות באופן עצמאי. עם זאת, מערכת המס האמריקאית הינה מערכת מס סבוכה יחסית, ודווקא חברה של רואי חשבון כמו אמריקן דוקס שמכירה היטב את המערכת, עשויה לחסוך לכם זמן רב בהתעסקות עם מערכת הבירוקרטיה האמריקאית. הגשת דו"ח מס באופן שגוי עשויה לגרור עימה קנסות, תיקונים של דו"חות המס, ואנשים רבים עשויים שלא לקבל את החזרי המס שמגיעים להם. לכן, בהחלט מומלץ להשתמש בחברה שיודעת להתמודד עם רשויות המס בארה"ב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top