משמורת משותפת היא פתרון עבור בני זוג שנפרדים ביחס לאחריות לילדים המשותפים שלהם. למעשה בכל סיפור של גירושין שכולל גם ילדים יש התייחסות פרטנית לאחזקת הילדים ולזכויות כמו גם לחובות של כל אחד מההורים ביחס לילדים. כאשר מדובר על הסדר של משמורת משותפת הפתרון מציע בעצם גידול משותף של הילדים חרף הפרידה הזוגית. כלומר, שני בני הזוג ממשיכים לגדל את הילדים בשיתוף פעולה הדוק תוך שהם רואים את טובת הילדים ואת העתיד שלהם.
קראן על משמורת משותפת באתר של עו"ד יונית גזל >>>
לא מתאים לכל זוג
משמורת משותפת עשויה להיות פתרון נפלא, אך היא אינה מתאימה לכל זוג. מכיוון שהיא מחייבת אמון מלא בין בני הזוג והבנה כי כשם שאני מקבל לידי את הילד ורוצה לגדל אותו באווירה נעימה, כך גם בן הזוג השני. כלומר, חייבים לשמור על כבוד הדדי ועל סמכות הורית יציבה של שני ההורים גם יחד ביחס לילדים. רק בצורה כזו יוכל הילד להיות גם של אבא וגם של אמא למרות שהם גרושים. היות שכך האופציה הזו אינה מתאימה לכל זוג שהוא. במידה ומדובר על בני זוג שיש להם ביקורת נוקבת על התנהלות החיים של בן הזוג, אם מדובר על בני זוג שנפרדים על רקע בעיה נפשית או קושי אישיותי – לא מסתבר שבני הזוג יוכלו לנהל משמורת משותפת.
מחפשים עורך דין גירושין? צרו קשר >>>
תנאים טכניים לצורך משמורת משותפת
לשם קיום משמורת משותפת חובה שיתקיימו תנאים טכניים מסוימים. לדוגמה, ההורים צריכים לגור בסמיכות גיאוגרפית על מנת לאפשר לילדים להתגורר בשני הבתים בו זמנית. בנוסף חייבים לוודא כי בית הספר, החברים וכל יתר הפעילויות של הילד פעילים באזור ומתאפשרים לו. אם המגורים רחוקים אין אופציה זמינה למשמורת משותפת.