הורות משותפת – מה זה איך עושים את זה?

הורות משותפת היא מושג חדש בעולם ההורות. זוהי צורה של הורות משותפת המעניקה לשני ההורים זכויות ואחריות שוות בניהול הילד.

בעבר החברה תמיד ראתה בילדים כשייכים לאימהותיהם ולאבותיהם. עם זאת, תפיסה מסורתית זו של חיי משפחה משתנה עם ההורות המשותפת שהופכת פופולרית יותר ככל שהרעיון של שוויון מגדרי נפוץ יותר.

מה המשמעות של הורות משותפת?

אז מה זה הורות משותפת? הורות משותפת הפכה להיות דרך חיים שנפוצה יותר ויותר אצל משפחות בישראל, וכן במדינות נוספות ברחבי העולם. תהליך ההורות המשותפת הופך יותר ויותר פופולרי בגלל העלייה בשיעורי הגירושים, משפחות חד הוריות ומחסור בזמן של שני ההורים לבלות עם ילדיהם.

הורות משותפת מאפשרת לשני ההורים לקיים זמן שווה עם ילדיהם תוך מתן מספיק זמן לכל הורה לחיים נפרדים, כיוון שההורים אינם מנהלים מערכת יחסים זוגית או רומנטית. ההבדל העיקרי בין הורות משותפת למשמורת מסורתית הוא שהורות משותפת מחייבת ששני ההורים יהיו מעורבים בכל ההיבטים של חיי ילדיהם, לרבות קבלת החלטות לגבי חינוך, פעילויות מחוץ לבית הספר, טיפול רפואי ודת.

אילו יתרונות יש להורות משותפת?

העתיד נראה מזהיר עבור הורות משותפת ככל שהוא הופך פופולרי יותר בעידן של היום. להסדר הורות זה יש יתרונות רבים כמו שיפור באיכות החיים לילדים, שמסוגלים לגור קרוב לשני ההורים, וכך להימנע ממחסומים גיאוגרפיים כמו התרחקות מהורה זה או אחר.

ההסדר של הורות משותפת נתפס כדרך להימנע מגירושים ולשמור על משפחות ביחד, כאשר מערכת היחסים שמתקיימת בין שני ההורים איננה כוללת רגשות רומנטיים העשויים להשפיע על הקשר הזוגי וביסוס החיים המשותפים של כל המשפחה – ובהמשך ליצור קרע ונתק בין ההורים לילדים כמו במקרה של גירושים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top