גירושין הם תהליך קשה עם סיבוכים רבים, וחלוקת נכסים היא אחד האתגרים המשמעותיים ביותר שיש להתמודד איתם. חלוקת רכוש לאחר גירושין תלויה בגורמים שונים, לרבות משך הנישואין, סוג הרכוש, הבעלות וחוקי המדינה בה מגישים את הגט. במאמר זה נעמוד על אופן חלוקת הרכוש לאחר גירושין.
זיהוי רכוש זוגי ונפרד
אחד השלבים הראשונים בחלוקת הרכוש הוא קביעת הרכוש הזוגי והנפרד. רכוש נישואין כולל את כל הנכסים שנרכשו במהלך הנישואין, בעוד רכוש נפרד מתייחס לנכסים שנרכשו לפני הנישואין או במתנה או בירושה במהלך הנישואין. קביעת רכוש נפרד יכולה להיות מאתגרת, ולכל מדינה יש חוקים משלה לגבי מהו רכוש נפרד.
לתיאום פגישה עם יועץ רבני מוסמך >>>
נהלו משא ומתן עם בן זוגכם ופנו לגישור
חלוקת נכסים לאחר גירושין יכולה להיות תהליך שנוי במחלוקת ורגשי. הדרך הטובה ביותר לחלק נכסים היא לנהל משא ומתן עם בן/בת הזוג ולהגיע להסכם שמתאים לשני הצדדים. אם המשא ומתן לא עובד, שקול לפנות לגישור. מגשר הוא צד שלישי ניטרלי שיכול לעזור לשני הצדדים לעבוד באמצעות חלוקת הנכסים ולהגיע להסדר מוסכם. גישור זה יכול גם לחסוך זמן וכסף ולהרחיק את הגירושין מחוץ לבית המשפט.
הבן את חוקי המדינה שלך
לכל מדינה חוקים משלה לגבי חלוקת רכוש לאחר גירושין. חוקים אלה יכולים להשתנות בהתאם לשאלה אם המדינה נחשבת רכוש קהילתי או מדינה חלוקה שוויונית. באופן כללי, מדינות רכוש קהילתי מחלקות את נכסי הנישואין 50/50, בעוד שמדינות חלוקה שוויונית מחלקות נכסים על סמך מה שנחשב הוגן ושוויוני. חיוני לעשות מחקר נכון על חוקי המדינה שבהם יתקיימו הגירושין לפני ביצוע צעדים כלשהם.
לסיכום, חלוקת רכוש לאחר גירושין יכולה להיות תהליך מאתגר, חיוני להקדיש זמן לזהות רכוש זוגי ונפרד, לנהל משא ומתן עם בן/בת הזוג או לפנות לגישור אם המשא ומתן לא עובד.
לקריאה נוספת: https://www.din.co.il/lawyers/11428/28386/