ידוענים מג'סיקה אלבה ועד קייט מידלטון השתמשו כביכול בהיפנוזה ובטכניקות קשורות כדי להתכונן לצירים וללידה, להקל על תחושות הפחד, וגם – כן – אפילו לנהל כאב באופן טבעי. היפנוזה בזמן לידה? ובכן כן. היפנובירת'ינג זה דבר אמיתי.
הבה נסתכל מקרוב על שיטה זו, היתרונות שלה, וכיצד היא שונה משיטות לידה אחרות שאתה עשוי להיתקל בהן.
מה זה היפנובירתינג?
כשלעצמו, המונח היפנוזה פירושו "הליך שבמהלכו אדם חווה שינויים מוצעים בתחושה, תפיסה, מחשבה או התנהגות." גרסה ממותגת אחת של היפנוזה במהלך תהליך הלידה מכונה היפנובירתינג.
בעוד שהרעיון הבסיסי הזה קיים כבר מאות שנים, המונח הספציפי נטבע בספר היפנובירתינג: A Celebration of Life מ-1989 שנכתב על ידי ההיפנותרפיסטית מארי מונגן. הרעיונות שלה מושפעים מתומכי ה"לידה הטבעית" המוקדמת, ד"ר ג'ונתן דיי וד"ר גרנטלי דיק-ריד.
בבסיסו, היפנובירתינג שואפת לעזור לאישה להתמודד עם כל פחד או חרדה שיש לה סביב הלידה. זה כולל טכניקות שונות של הרפיה והיפנוזה עצמית כדי לעזור להרפות את הגוף לפני ובמהלך הצירים והלידה.
הרעיון הוא שכאשר הגוף והנפש נמצאים במצב רגוע לחלוטין, הלידה יכולה להתרחש מהר יותר וללא כאבים מכיוון שהגוף לא נלחם בתהליך הטבעי.
איך היפנובירתינג עובד
הרפיה היא שם המשחק עם היפנובירתינג. אבל במהלך כל הכאוס הפוטנציאלי של התכווצויות, איך את יכולה להיכנס למצב דמוי זן? ובכן, ישנן טכניקות שונות לנסות, כמו נשימה מבוקרת.
נשימה מבוקרת
בראשון, את נושמת עמוק פנימה דרך האף והחוצה דרך האף. נשמי פנימה לספירת ארבע והחוצה לספירת שבע.
הטכניקה השנייה דומה. את עוקבת אחר אותו דפוס נשימה עמוקה, אבל את מאריכה את השאיפה לספירה של שבע ושומרת על הנשיפה לספירה של שבע. נשימה בדרך זו אמורה לעזור להפעיל את מערכת העצבים הפאראסימפתטית שלך, ולתת לך כמה ויברציות מרגיעות.
קבלי טיפים נוספים ללידה קלה >>>