תכנון מבני תעשיה – מה לקחת בחשבון

קיימים בעולם ובישראל הרבה מאוד סוגים של מבני תעשיה. יש הרבה מאוד פרמטרים שמבדילים בין הסוגים השונים, כאשר המרכזים שבהם הינם גודל המבנה, סוג התעשייה אותה המבנה מיועד לשרת, המיקום, המורכבות שלו, המפרטים הטכניים, סוגי העומסים, צורת העבודה וכדומה.

 

כאשר אנחנו ניגשים לתכנון של מבני תעשיה השלב הראשון והקריטי ביותר הוא כתיבת פרוגרמה איכותית למבנה. הפרוגרמה למעשה הנה מסמך הכולל את כל תהליכי התכנון והבניה על שלביה השונים. כמו כן הפרוגרמה מביאה בחשבון את הצרכים המרכזים של הלקוח כמו מטרת המבנה, הסביבה בה המבנה יוקם, סוג המכונות וגודלן, פתחים, חללים פנימיים, אינטראקציה בין החללים, מפרטים טכניים, אוורור, מיזוג אוויר, וכדומה.

 

כאשר אנו בוחרים אדריכל שילווה אותנו בתכנון מבנה תעשייתי, קריטי שיהיה לו הניסיון הרלוונטי והמעשי בכיבוש פרוגרמה ובליווי תהליך התכנון כולל ליווי שלב הביצוע עד המסירה ללקוח.

 

תכנון מותאם אישית ללקוח

 

המגמות בתחומי התעשייה שמות דגש על תכנונים המביאים בחשבון באופן המפורט ביותר את סביבת העבודה של כל עובד, זאת כדי לשמר את היעילות ותפוקה מוגברת של העובדים. בבואנו לתכנן חללים ועמדות עבודה, חשוב לשים לב ולהבין לעומק את סוג התפקיד שיאכלס את אותו המיקום והאינטראקציות עם גורמים אחרים במבנה התעשיה.

 

בחירת האדריכל לתכנון מבני תעשיה

 

כשבוחרים משרד אדריכלות שילווה אותנו, צריך לזכור שהוא יבחן את הפונקציות השונות שיעבדו במבנה, החל מהפועל הפשוט ועד למנהל המפעל. כמו כן יבחן כל הצד התחבורתי בהסתכלות כוללת על דרכי הגישה ועל התנועה הפנימית בתוך המבנה בשטח החצר.

 

הניסיון וההבנה עמוקה של האדריכל המלווה את הפרויקט גם בחומרי הגלם ובתכנונים הספציפיים לסוג התעשייה של המבנה, הינו המנבא הטוב ביותר להצלחת הפרויקט.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top