(אתריום ) היא פלטפורמת בלוקצ'יין מבוזרת ומטבע קריפטוגרפי שנוצרה כדי לאפשר פיתוח אפליקציות מבוזרות (DApps) וחוזים חכמים. הוא הוצע על ידי Vitalik Buterin בסוף 2013 והפיתוח החל בתחילת 2014, כשהרשת עלתה לאוויר ב-30 ביולי 2015. Ethereum מתואר לעתים קרובות כמטבע הקריפטו השני בגודלו אחרי הביטקוין במונחים של שווי שוק ואימוץ.
ל-Ethereum הייתה השפעה עמוקה על תעשיית הבלוקצ'יין, מה שהעניק השראה לפיתוח פלטפורמות בלוקצ'יין רבות אחרות ותרם לצמיחת האינטרנט המבוזר. ההתפתחויות העתידיות שלה, כולל המעבר המלא ל-Ethereum 2.0, ישחקו ככל הנראה תפקיד משמעותי בעיצוב נוף הבלוקצ'יין.
להלן נקודות חשובות בהיסטוריה של Ethereum:
Inception and Whitepaper (סוף 2013 – תחילת 2014): Vitalik Buterin, מתכנת צעיר, פרסם את הספר הלבן Ethereum בסוף 2013. הוא הציג את הרעיון של פלטפורמת בלוקצ'יין שיכולה לתמוך בחוזים חכמים, שהם חוזים לביצוע עצמי בתנאים של ההסכם כתוב ישירות בקוד.
מימון המונים (2014): באמצע 2014, Ethereum ביצעה את אחת מהנפקות המטבעות הראשוניות (ICO) המוצלחות ביותר בהיסטוריה. ה-ICO גייסה למעלה מ-18 מיליון דולר על ידי מכירת Ether (ETH), המטבע הקריפטוגרפי המקורי של פלטפורמת Ethereum, לתומכים ולתומכים מוקדמים.
השקת רשת Ethereum (30 ביולי 2015): ה-mainnet של Ethereum (רשת הבלוקצ'יין החי) הושקה, המאפשרת למפתחים לבנות יישומים מבוזרים וחוזים חכמים על הפלטפורמה שלה.
תקרית ה-DAO (יוני 2016): Ethereum עמד בפני משבר גדול כאשר ארגון אוטונומי מבוזר (DAO) שנבנה על הפלטפורמה שלו נוצל עקב פגיעות קוד. זה הוביל למזלג קשה שנוי במחלוקת ב-Ethereum blockchain, וכתוצאה מכך שתי רשתות נפרדות: Ethereum (ETH) ו-Ethereum Classic (ETC).
Ethereum 2.0 (Serentiy): המעבר ל-Ethereum 2.0, הידוע גם בשם Serenity, הוא שדרוג מתמשך שמטרתו לשפר מדרגיות, אבטחה וקיימות. זה כרוך במעבר מ-PoW ל-PoS, שצפוי להפחית את צריכת האנרגיה ולהגדיל את תפוקת העסקאות של הרשת.